Home / slideshow / Zege op JOS Watergraafsmeer geeft Waterwijk vertrouwen

Zege op JOS Watergraafsmeer geeft Waterwijk vertrouwen

Het gaat trainer Ben Vis tot nog toe aardig voor de wind bij zijn nieuwe club Waterwijk. De coach zag wat nieuwe spelers komen en heeft daar tot nog goed op ingespeeld. Dat bleek ook weer in de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer.

In Amsterdam Oost heeft Waterwijk de ploeg van Ben Vis de tweede winst op rij geboekt in de oefenperiode voordat de bekerwedstrijden gaan beginnen. De Almeerders waren tegen JOS Watergraafsmeer de eerste helft duidelijk de betere ploeg en drukten dat dan ook in doelpunten uit. Met uitstekende combinaties werd de tegenstander met de neus op de feiten gedrukt. De beloning was dan ook dat binnen 35 minuten een 0-3 voorsprong op het scorebord stond.

Eerst was er een mooie actie van Lesley Vlieger, die Ryanniqeu Inge in staat stelde te scoren. Niet veel later was het Douwe Willemars die dezelfde speler deze kans gaf en hij profiteerde daar dankbaar van: 0-2. Nog voor de rust wisten de Almeerders nog een keer te scoren, uit een vrije trap van Peter van Dongen scoorde Willemars koppend de 0-3. Op slag van rust was het de thuisclub die de stand toch nog een ander aanzien gaf: 1-3.

Na de rust lag het tempo wat lager, Waterwijk had verreweg het meeste balbezit. Ook nu weer behoorlijk wat mogelijkheden om te scoren, maar het vizier stond niet op scherp. Beide trainers maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om te wisselen en zo bleef het bij deze stand.

Tekst: Herman de Wit

Send this to a friend