Zege op RCZ levert De Volewijckers de periodetitel op

In Zaterdag 4b heeft De Volewijckers de eerste periodetitel gepakt. De Noord-Amsterdammers wonnen op bezoek bij RCZ in Zaandam met 6-1.

De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke partij was voor De Volewijckers. Dat was zeker niet het geval in de eerste helft. De Volewijckers kwam na vijf minuten spelen op achterstand. Een overtreding, klassiek pootje-haken van Mo el Jahouari op RCZ-er Mike Schagen, leverde een strafschop op. Schagen schoot de pingel zelf tegen het net: 1-0. De Volewijckers moest in de achtervolging en het zorgde voor veel balbezit op de helft van RCZ met de nodige mogelijkheden. Het vizier van de koploper stond echter niet op scherp. De beste kans was na twintig minuten voor Damiro Spier, maar zijn inzet werd knap gekeerd door RCZ-doelman Jari Niekus. De gelijkmaker viel in de 38ste minuut. Een strakke voorzet van El Jahouari werd door de naar voren gestormde verdediger Madjerno Baal perfect ingekopt: 1-1. Verdere pogingen in de laatste vijf minuten voor rust waren twee kopballen van collega-verdediger Reda el Kouaa, maar die gingen net naast het doel.

In de tweede helft begon De Volewijckers met meer concentratie. Na een uur spelen kwam het team van trainer Frank Schuitemaker op voorsprong. Een prachtige steekpass van Issam el Bakkali was de opmaat voor Seranio Austin voor de tweede goal: 1-2. RCZ rechtte de rug en hield de verdediging aardig gesloten. Het team van trainer Adnan Koc kreeg wel een tegenvaller te verwerken. De sterk spelende verdediger Joel Willemsen viel met een blessure uit, en dat liet zich bij de Zaandammers voelen. De Volewijckers schakelde er een tandje bij, maar dat resulteerde pas in de 78ste minuut in het verlossende derde doelpunt. Weer was El Bakkali de grondlegger, zijn sublieme pass was voor invaller Damien Simson makkelijk te scoren: 1-3. De laatste tien minuten leefde De Volewijckers zich helemaal uit. Twee frisse invallers bepaalden de vierde goal. Na een sterke actie van Chad de Jong bereikte de bal jeugdspeler Mo Arbioui, die met een droge knal scoorde: 1-4. De Jong beloonde even later zijn sterke invalbeurt met een doelpunt: 1-5. De slagroom op de taart was in de extra-tijd voor ‘circus’ El Bakkali. De buitenspeler passeerde met een schitterende actie enkele tegenstanders, wat goed was voor het slotakkoord: 1-6.

Trainer Schuitemaker was blij met de periodetitel: ”Altijd lekker om deze titel op zak te hebben. De tweede helft liep goed. Maar we hebben het ons in de eerste helft om de vele kansen niet te benutten, moeilijk gemaakt. Maar met de winst van de periodetitel is het een mooie middag geworden.” De Volewijckers speelt volgende week thuis tegen WSV’30. Voor RCZ is er een uitwedstrijd tegen TOB.