Zege voor AMVJ bij start competitie

Na een teleurstellend seizoen in de tweede klasse speelt AMVJ dit jaar in de zaterdag derde klasse. Bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen kwam FC Almere op bezoek in Amstelveen. Op Sportpark Het Loopveld was AMVJ de sterkste partij en kan het drie punten bijschrijven.

Een voorzet vanaf de rechterkant werd door AMVJ voorgebracht, waar Max Krake de bal controleerde. Hij hield het overzicht en passeerde de FC Almere-keeper. Voor rust kwam FC Almere nog op gelijke hoogte. Vanuit de omschakeling had spits Scott Barkema een goede actie in huis. Hij legde terug op zijn ploeggenoot Zoe Visser die de gelijkmaker binnentikte.

In de tweede helft zakte het niveau van AMVJ ietwat terug en kwamen de bezoekers uit Flevoland beter in het spel. Echter rechtte de thuisploeg de rug. Een afgeslagen voorzet werd door Melvin Grootfaam voorgebracht. Aanvoerder Burak Sitil kopte zijn ploeg op voorsprong. Toch kreeg AMVJ het nog lastig tegen de ploeg van Sandor Augustijn, alleen bleef AMVJ overeind. Wel gaf arbiter Hibatullah nog een strafschop voor de bezoekers wegens een handsbal. Shirwan Hessen ging achter de bal staan, maar AMVJ-doelman Anthony van den Eerenbeemt keerde de strafschop. In de slotfase werd AMVJ-aanvaller Jeffrey Bok neergehaald in het strafschopgebied en volgde wederom een penalty. Ditmaal werd er wel gescoord: weer was het raak voor Sitil.

Volgende week gaat AMVJ op bezoek bij Purmerend, terwijl FC Almere een thuiswedstrijd speelt. Legmeervogels reist dan af naar Flevoland. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Archieffoto van Ton van Eenennaam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)