Zege voor OFC in kelderkraker met Jong FC Volendam

In de kelderkraker tegen Jong FC Volendam heeft OFC een 3-1 zege geboekt.

De eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd was nog voor de Volendammers. Quincy Hoeve was dicht bij de 0-1, maar zag de bal opgeruimd worden door Derrin Wijdenbosch. Ook Darius Johnson kreeg een kans om de score te openen, maar schoot ruim over het doel van Ischa Bouwman. Er volgden meer kansen voor de Volendammers, maar zij waren niet scherp in de afronding. OFC kreeg onder andere een kans via Nino van den Heuvel, maar zijn kopbal verdween net over de lat. Vlak voor rust was het wel raak voor OFC. Fouad Belarbi kon uithalen, zag zijn schot gekeerd worden door goalie Kayne van Oevelen en maakte het zelf in de rebound alsnog af.

Na rust ging Volendam naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Ondanks meerdere kansen was het na ruim een uur weer OFC dat tot scoren kwam. Max Veerman maakte de 2-0 en tien minuten later maakte Niels Springer er 3-0 van. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten later maakte Tayrell Wouter de eretreffer voor Jong FC Volendam, maar daar bleef het bij: 3-1.

Dankzij de winst komt OFC op gelijke hoogte met Jong FC Volendam, maar is het nog wel hekkensluiter. Bovendien geldt voor Jong FC Volendam als beloftenploeg een aparte degradatieregeling. OFC zal dus niet alleen over Jong FC Volendam heen moeten, maar ook over concurrent IJsselmeervogels om niet rechtstreeks te degraderen. Dat gat blijft 8 punten. Met nog zes duels te gaan lijkt het overdragen van de rode lantaarn aan Jong FC Volendam het hoogst haalbare voor OFC.

Volgende week nemen de Oostzaners het op tegen Noordwijk. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach