Home / slideshow / Zege voor Ouderkerk op koploper Swift

Zege voor Ouderkerk op koploper Swift

Ouderkerk kreeg zondagmiddag koploper Swift op bezoek. Na een snelle 0-2 voorsprong leek het een makkelijke middag te worden voor Swift, maar niets bleek minder waar: 4-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Nadat Ouderkerk met spits Tom Straver in de 2e minuut met een bekeken lob nog de lat had geraakt, was het Swift dat al in de 4e minuut de 0-1 op het scorebord bracht. In de 12e minuut was balverlies op het middenveld er de oorzaak van dat het 0-2 werd en leek het al snel een gelopen koers. Maar vanaf dat moment rechtte Ouderkerk de rug en ging het steeds beter voetballen. Het was Thijs de Dood die uit een corner de bal in feite half raakte, maar de bal viel binnen. Al in de 28e minuut stond ook de 2-2 op het scorebord. Rocky Nuamah wist zich buiten de zestien wist vrij te spelen en verwoestend uit te halen. Voor de pauze kwam Ouderkerk zelfs op voorsprong. Eerst kwam Tim Baas, terug in de basis na een blessure, een teenlengte tekort om echt gevaarlijk voor de Swift keeper te worden. Maar enkele minuten later was het Bart Muns, die op rechts doorzette. Zijn voorzet werd door de Swift-verdedigers finaal gemist, maar niet door Tom Straver. Met een fraaie omhaal tekende hij de 3-2 aan. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft waren er kansen over en weer, waardoor het een aantrekkelijk duel bleef. Toch viel pas laat de definitieve beslissing. Een ingooi die goed werd verlengd kwam bij Straver terecht, die zijn tweede van de middag maakte. Ouderkerk houdt zou aansluiting bij de enorme top in Zondag 3c. De Ouderkers staan zevende, maar op slechts 4 punten van de koplopers. Swift raakte op doelsaldo de koppositie kwijt.

Bron: Rob van ‘t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend