Zegereeks WV-HEDW gaat door tegen ZOB

WV-HEDW boekte tot aan de winterstop negen zeges op rij. Een perfecte score dus en de vraag rees dan ook hoe lang de ploeg dit vol kan houden. Zaterdagmiddag werd er in ieder geval een tweede zege aan toegevoegd. ZOB werd met 2-1 verslagen, maar dat ging niet eenvoudig.

Sterker nog, al na ongeveer een minuut keken de Amsterdammers tegen een 0-1 achterstand aan toen Robin Stevens de bal ontving uit een inworp en profiteerde van onoplettendheid bij WV. De thuisploeg wist zich echter vrij snel te herstellen en na een kwartier stond het weer gelijk dankzij een goal van Mick van Moerkerk. WV was de bovenliggende partij, maar kwam ondanks kansen van onder andere Jordy Dijkhuizen en Ashraf Azzouz voor rust niet meer tot scoren. Aan de andere kant werd het even gevaarlijk toen Roan Mulder de bal zomaar inleverde bij Kid Ronday, maar Matthijs Kuiper voorkwam erger. 1-1 was dan ook de ruststand.

Na rust was de eerste kans voor ZOB, maar de poging van Yassin El Yaakoubi eindigde net naast het doel. Daarna lukte het WV-HEDW toch de voorsprong te pakken, dankzij een afstandsschot van Tim Correia. Even later was Kick van Aelst dicht bij de 3-1, maar zijn inzet eindigde op de lat. Door de minimale marge bleef het echter de gehele tweede helft spannend. ZOB waagde nog een slotoffensief, met diverse goede pogingen en corners, maar WV bleef overeind.

30 uit 10 nu dus voor WV-HEDW, dat bovendien Argon als concurrent zag afvallen. De ploeg uit Mijdrecht verloor nota bene van Die Haghe, dat met ZOB in een degradatiestrijd verwikkeld is. Komende week mag ZOB tegen een andere laagvlieger, Honselersdijk, proberen de degradatiezorgen wat te verlichten. WV-HEDW zal hopen dat Valken ’68 de elfde tegenstander is die aan de zegekar gaat.