Zeperd voor Ilpendam tegen VSV

Ilpendam is in eigen huis tegen een dikke nederlaag aangelopen tegen VSV. Al met de rust stond er 0-5 op het scorebord.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet VSV zien dat de mouwen waren opgestroopt. Ilpendam werd voortdurend onder druk gezet en het lukte niet om onder die druk vandaan te voetballen. Al in de 4e minuut was er de eerste kans voor de bezoekers maar keeper Stan Bakker wist de bal nog met de voet te keren. Daarna ging het snel. In de 9e minuut viel de eerste goal door een voorzet vanaf de linkerflank die prima werd ingeschoten door Daan Tervoort. Binnen tien minuten liep VSV uit naar een 0-4 voorsprong. In de 14e minuut een voorzet van Tervoort op de goed spelende Malcolm Meijer die makkelijk kon wegdraaien en de bal beheerst in de korte hoek kon schuiven. Vervolgens een prima trap van Bart Boogaard die in de 16e minuut vrij werd ingekopt door Randy Rietdijk. Twee minuten later was het alweer raak door Meijer. Met twee wissels probeerde Ilpendam wat meer grip te krijgen op het goede spel van VSV.

Het duurde tot de 29e minuut voordat de eerste goede kans voor Ilpendam zich aandiende. Een strak schot van Mike Postma werd echter gestopt door de uitstekend keepende Sjef Hillenaar. Vlak daarna alsnog een mogelijkheid voor Ilpendam om iets terug te doen. Na een duwfout op Bas Komen in de 16 meter krijgt de thuisploeg een strafschop, maar helaas weet Postma deze buitenkans niet te benutten. Weliswaar had er alsnog een penalty gegeven moeten worden toen Postma in de rebound van achteren werd getackeld, maar de scheidsrechter besliste anders en liet doorspelen. VSV weet wel direct te profiteren aan de andere kant na een persoonlijke fout in de verdediging en tilde de stand hiermee naar 0-5. Vlak voor rust werd Ilpendam wederom een penalty onthouden. Postma snelde alleen af op de Hillenaar maar voordat hij kon scoren werd hij onreglementair afgestopt.

Na de rust een wedstrijd met een ander spelbeeld. Ilpendam ging op zoek om de wedstrijd nog wat glans te geven en VSV leek wel tevreden te zijn met de ruime voorsprong. Ilpendam kreeg de gelegenheid om wat meer te voetballen en creëerde wat kansen maar wist niet tot scoren te komen,  net als VSV waar de scherpte was verdwenen. Naast een kopbal van Postma, die van de lijn werd gehaald en een bal op de lat op de Ilpendamse goal was het echte vuur verdwenen. Als volledige domper op de wedstrijd ontving Postma nog in de 90eminuut een te zware straf middels een rode kaart.

Hoofdtrainer Johnny Merks van Ilpendam zag zijn ploeg slecht beginnen aan de wedstrijd. “We starten niet scherp en worden in korte tijd overrompeld. De kansen die we krijgen worden niet benut en dan wordt het lastig om terug te komen. Met wat wissels hebben we nog getracht om in te grijpen en ik vond ook zeker dat we in de tweede helft beter gingen voetballen, al heeft dat deels natuurlijk ook te maken met de tegenstander. Het leek alsof de echte wil om te winnen vandaag niet bij iedereen aanwezig was. We gaan gewoon weer keihard trainen en zorgen dat het komend weekend beter is”.