Zevenklapper Buitenboys tegen Altius

Zaterdag derdeklasser SC Buitenboys schoot zaterdag flink uit de slof en wist tegen het Hilversumse Altius maar liefst zeven keer te scoren. De ploeg van coach Patrick Bal was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist slechts eenmaal te scoren. Na de rust kwam men op stoom en liet weinig heel van de gasten.

De eerste helft was er veel balverlies aan beide kanten. In de 25e minuut kwam dan de eerste serieuze kans voor Buitenboys, Tim van Leerdam gaf de bal knap terug op Giovanni Kasanwirjo die vanaf 20 meter uithaalde en via binnenkant paal zijn ploeg op 1-0 zette. Altius kwam niet zo veel in kansrijke positie en daardoor kreeg Buitenboys alle ruimte om te combineren maar meer goals bleven voor rust uit.

Na de hervatting besliste de thuisclub binnen een kwartier de wedstrijd. Eerst was het Calvin van Bruggen die uit een hoekschop scoorde en niet veel later schoot Joey Wierstra vanaf 16 meter de 3-0 knap in de kruising. Buitenboys liet de teugels nu wat vieren en hierdoor kwam Altius meer aan aanvallen toe. Be bezoekers wisten niet te scoren, mede door het goede keeperswerk van Rick van Dekken. Met nog twintig minuten te spelen zette Buitenboys weer een tandje bij en maakte Kasanwirjo zijn tweede goal van de wedstrijd (4-0). Collins John maakte binnen twee minuten de 5-0 en de 6-0. Beide keren stond Kasanwirjo aan de basis van deze goals. Een paar minuten voor tijd werkte Altius ook nog even mee doordat de doelman de bal uit een voorzet nog in eigen doel werkte.

Door deze winst staat Buitenboys weer op een plek in de middenmoot en kan men weer omhoog kijken. De komende tegenstander is VVZ’49 uit Soest.

Tekst: Herman de Wit