Home / Algemeen / Zevenklapper De Meer tegen VVIJ

Zevenklapper De Meer tegen VVIJ

De Meer heeft donderdagavond een grote stap gezet richting het kampioenschap in Zondag 2b. Zelf haalde het met 7-1 behoorlijk uit tegen laagvlieger VVIJ, terwijl het concurrent IVV zag verliezen van FC Weesp. Het gat is nu 4 punten, met nog 4 duels te gaan voor beide ploegen.

“Het was een superavond voor ons. We hebben zelf overtuigend gewonnen en zagen IVV en Theole verliezen”, aldus een tevreden Stan Bijl. “Wij speelden met veel agressie en energie vooruit, waardoor we veel ballen konden veroveren rond de middenlijn of zelfs op helft van VVIJ.” Dat resulteerde nog voor rust in een 3-0 voorsprong.

Na rust drukte De Meer door en kwam het uiteindelijk tot 7-1. “De tweede helft ging de laatste tijd weleens minder bij ons. Maar we hebben daarin toch een stap gezet, waardoor het ons nu wel lukte om nog 4 goals te maken.”  Met 4 goals had Boris Santen een groot aandeel in de zege. Ayyoub Bouinin (2) en Jasper Santen maakte de andere goals. Ondanks de grote uitslag, wilde Bijl VVIJ toch ook een compliment maken: “Zij voetbalden leuk en probeerden ons echt onder druk te zetten. Het is echt een betere ploeg dan de uitslag en de stand op de ranglijst doen vermoeden.”

Waar VVIJ nog strijdt om lijfsbehoud, lijkt De Meer zich op te kunnen maken voor de titel. Er zijn nog 4 duels te gaan, maar 3 zeges zouden inmiddels genoeg zijn. “Eerst zondag maar eens winnen, want we hebben nog best een lastig programma. Dus het is mooi dat we nu deze ruimte hebben”, aldus Bijl. De volgende horde voor De Meer is zondag hekkensluiter FC Jeugd. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)