Zevenklapper tegen Reiger Boys tijdens kampioensfeestje HBOK

HBOK heeft het kampioensfeestje na het winnen van de titel in de zaterdag derde klasse A van extra glans voorzien door Reiger Boys op overtuigende wijze te kloppen. Mede door liefst vier treffers van Yannick de Wit werd de middenmoter op een 7-0 nederlaag getrakteerd.

In de vijfde minuut opende de voormalig prof van FC Volendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen het bal door uit een vrije trap de 1-0 te maken. Een kwartier later was De Wit opnieuw trefzeker en vlak daarna deed Niall Raben daar met een fraaie treffer (buitenkant voet in de verre hoek) een schepje bovenop. Alsof het nog niet genoeg was, voltooide De Wit nog voor de rust zijn hattrick. Met een afstandsschot van zo’n twintig meter bracht hij de 4-0 op het scorebord.

De wedstrijd was op die manier gespeeld. Na de rust werkten de Zunderdorpers gretig aan hun doelsaldo. De Wit tekende met een intikker voor zijn vierde van de middag, na een dieptebal van Nick van der Velden pikte Max Sajet zijn doelpuntje mee en vijf minuten voor tijd bepaalde David Zwiebel op aangeven van Mostapha El Aamrani de eindstand op 7-0.

Door de klinkende overwinning kon de kampioen met een goed gevoel de platte kar op door het dorp. HBOK heeft nog twee wedstrijden (tegen nummer twee Wartburgia en periodekandidaat JOS/Watergraafsmeer) om het seizoen af te sluiten, voordat ze terugkeren in de tweede klasse. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.