Zevenklapper voor De Volewijckers

De Volewijckers heeft een ruime overwinning neergezet in Zaterdag 4b. Het team van trainer Frank Schuitemaker deelde in de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie een zevenklapper uit: 2-7.
De Volewijckers miste zaterdagmiddag de met een zware knieblessure uitgeschakelde middenvelder Jimmy Chapman, middenvelder Danny Blok en clubtopscorer Seranio Austin, maar maakte een energieke en gedreven indruk. Dat betaalde zich uit en leverde al in het eerste kwartier een voorsprong op. Na tien minuten spelen scoorde Issam el Bakkali de openingsgoal. Een afstandsschot werd door Sporting-doelman Youp Leguyt niet helemaal goed verwerkt: 0-1. Ook vijf minuten later bij de 0-2 zag de doelman er niet sterk uit. Na een aanval door het midden speelde eindstation spits ‘Appie’ Challaoui de bal naar middenvelder Mischa Hus. Die haalde vanaf rand zestienmetergebied uit en via de handen van Leguyt was het wederom raak: 0-2.
De Amsterdammers werden daarna wat slordiger in het spel, en het goed voetballende Sporting kreeg via rechtsbuiten Joep de Graaf twee mogelijkheden. Bij de eerste was een goede ingreep van De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken nodig, en de tweede poging ging de bal voorlangs het doel. Koploper De Volewijckers leek daarna de wedstrijd onder controle te hebben. Maar na een half uur spelen was er balverlies op het  middenveld van Tarik Karim, en na een steekpass had Leon van de Bijl een vrijloop richting doelman Vincken. Die werd gepasseerd met een boogballetje: 1-2. De bezoekers waren het even kwijt, maar wisten nog voor rust de marge weer naar twee te krijgen. Een hoekschop vanaf rechts werd bij de verste linkerpaal paal subliem ingekopt door Challaoui: 1-3.
In het tweede bedrijf pakte De Volewijckers de zaken concentreert op. Het bleef de bovenliggende partij, al was in het eerste kwartier Sporting gevaarlijk met een schot op de paal en was de wedstrijd zeker niet gelopen. De echte druk kwam echter niet van de thuisclub, mede door het rustige balbezit van De Volewijckers. Vanaf beide flanken was er bovendien constant dreiging. Op rechts met El Bakkali en rechtsachter Daley Venghaus. Vanaf links met de uit Spanje teruggekeerde linksback Geronimo Comvalius en invaller Damiro Spier. Een vierde doelpunt kon niet uitblijven en viel dan ook in de 65e minuut. Een voorzet vanaf rechts werd op links door Spier terug gekopt richting Challaoui, en die was attent midden voor het doel.
Drie minuten later kopte Spier uit een hoekschop nummer vijf tegen de touwen. ‘Circus’ Bakkali gaf even later een solo-run vanaf het middenveld weg en een pass naar Challaoui voor zijn hattrick: 1-6. De zevenklapper werd vijf minuten voor tijd bereikt. Een puike aanval opzet achteruit via invaller Mo el Jahouari met uitstekend combinatie spel op het middenveld met als laatste uitkomst spits Challaoui: die werd afgestopt met een overtreding. De pingel werd benut door El Jahouari: 1-7.
De Volewijckers was in euforie en kan terugkijken op met name een uitstekende tweede helft. Dat er nog in de laatste minuut door de scheidsrechter een vreemde strafschop tegen werd gegeven, en benut door Michael Brantewaar, was alleen voor de statistiek.
Trainer Frank Schuitemaker was tevreden: ”Een heerlijke wedstrijd van de mannen. In de eerste helft hadden we even een moeilijke periode, maar in de tweede helft herstelden we dat zeer sterk, een prima overwinning.” De Volewijckers speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen De Meteoor. Voor Sporting Krommenie is er een uitwedstrijd tegen Rood-Wit Zaanstad.
Tekst: Peter Oud