scpb generiek

Zevenklapper voor kampioen SCPB’22

SCPB’22 heeft maandag de thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde KDO ruim gewonnen. De Badhoevedorpers legden de bezoekers op de pijnbank, haalde nog eens hard uit en trokken met 7-0 aan het langste eind. In deze thuiswedstrijd, waarin het kampioenschap nog eens dunnetjes werd gevierd, scoorden zeven verschillende spelers en gunde trainer-coach Danny Hijzelendoorn een mooi afscheid voor de stoppende spelers Tom van Egmond, Sander van Eijk, Niels Vahlkamp en Shijie Hu.

Vooraf waren de ingrediënten aanwezig om er niet een heel verheffend potje van te maken. Echter, de kampioen van de tweede klasse B liet zien een groot en waardig kampioen te zijn. Cadeaus werden er niet uitgedeeld. De trainer-coach koos voor wat anderen namen en dat leverde ook heel wat op. De ploeg van Hijzelendoorn liet KDO alle hoeken van het hoofdveld zien en zette liefst zeven doelpunten op het scorebord: 7-0. SCPB neemt afscheid van de tweede klasse in stijl en dat is knap. ,,KDO werkte ook wel erg mee”, zag de succestrainer.

Na een verdiend kampioensfeest en de jaarlijkse feestweek was het even afwachten of de ‘olie’ was uitgewerkt. En dat bleek het geval constateerde Hijzelendoorn. ,,Heel knap dat wij zo voor de dag kunnen komen. KDO deed er weinig aan. Zij hadden zich al verzoend met een stap naar beneden. Bij ons was de druk eraf. We hebben afscheid genomen van de jongens die er komend seizoen niet meer bij zijn. Roulerend zijn ze aanvoerder geweest en op Niels Vahlkamp na, hebben ze allemaal gescoord.” Vahlkamp was wel dichtbij, maar de lat stond succes in de weg.

Het was Sander van Eijk, gestart in de basis en aanvoerder, die voor 1-0 zorgde. Daarna liep de score in gestaag tempo op. Van Egmond, Jens Bakker en Bobby Bosma zorgden voor een comfortabele stand van 4-0. Shijie Hu, Riad Lilipaly en Bas Pel bepaalden de eindstand op 7-0.

Hijzelendoorn

Ook Hijzelendoorn zelf was de voorbije weken het middelpunt van veel schouderklopjes en feestelijkheden. ,,Ik heb het absoluut niet alleen gedaan, het ging soms te vaak alleen over mij. Iedereen heeft meegedacht binnen de club en staf. Ik heb er zeker van genoten, van de positieve aandacht. Maar er zijn er zoveel die hebben meegeholpen. Met trainingen, met andere voetbalzaken. Hun bijdrage was minstens zo groot. Ik ben blij dat het eventjes vakantie is, voetbal is geweldig mooi als belangrijkste bijzaak in het leven. Maar zo aan het einde van een seizoen heb ik ook wel zin in andere dingen.”

Kijk hier voor de uitslagen en eindstand in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)