ZGSOWMS kampioen in 2B

De zondag tweede klasse B is tot een ontknoping gekomen. Door de nederlaag van concurrent Sporting Martinus en de eigen overwinning op DCG heeft ZSGOWMS zich tot kampioen van de competitie gekroond. 

Bij de buren van DCG werd er door ZSGOWMS met 1-2 gewonnen, terwijl Sporting Martinus op het eigen sportpark met 0-2 onderuit ging tegen De Meer. Hierdoor kan ZSGOWMS niet meer worden ingehaald en is het kampioenschap binnen. Met dit scenario werd tot op zekere hoogte rekening gehouden. Sebastian Fritz, de assistent-trainer van ZSGOWMS, hield voorafgaand aan de wedstrijd nog een slag om de arm. “Tegen DCG zegt de stand niet zoveel, het is altijd een wedstrijd op zichzelf.”

Dat bleek ook dit weekend. Want DCG deed het beter dan ZSGOWMS en kwam tot meerdere kansen. “We begonnen heel gespannen aan het duel en DCG was ook echt beter. En ze kwamen ook nog op een 1-0 voorsprong”, zag Fritz. Nassim Kattouss schoot de 1-0 binnen, nadat hij eerder al op de paal had geschoten.

Echter duurde de voorsprong van de thuisploeg niet lang. ZSGOWMS kwam zo ongeveer binnen een minuut weer op gelijke hoogte. Stephane Apagui scoorde op aangeven van Raven Bergwijn. Met een stift verschalkte hij de uitgekomen Marcel Ons. “Door de goal van DCG ging de knop bij ons om. We kwamen beter in de wedstrijd en we begonnen goed te spelen. Met een geweldige goal van Jaheem Uiterloo kwamen we op een 1-2 voorsprong.”

In de slotfase van het duel werd het nog spannend voor ZSGOWMS. “Het was nog billenknijpen, want DCG maakte het ons lastig, maar gelukkig gaven we niets weg.” Door de overwinning is het team kampioen. “We hebben de rug gerecht en complimenten aan de ploeg. Helemaal voor de werklust!” Nu maakt ZSGOWMS zich op voor de Eerste Klasse en daar heeft Fritz erg veel zin in. “We willen altijd winnen, dat is altijd het doel. En daar willen we volgend jaar mee doorgaan!”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)