Home / Algemeen / ZSGOWMS verovert periodetitel na winst op Wijk aan zee

ZSGOWMS verovert periodetitel na winst op Wijk aan zee

ZSGOWMS heeft in de zondag derde klasse C de tweede periodetitel binnen weten te slepen. De ploeg van Murat Böke moest thuis van Wijk aan Zee winnen om concurrent SDZ van deze prijs af te houden. Twee doelpunten voor de Amsterdamse equipe waren voldoende om de klus te klaren: 2-0.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat deze twee ploegen klaar waren het tegen elkaar op te nemen. Eerder dit seizoen werd het veld namelijk vlak voor aanvang door de scheidsrechter afgekeurd, waardoor het duel dit weekend ingehaald moest worden.

Zoals vaker dit seizoen was ZSGOWMS ook vandaag de bovenliggende partij. Toch wisten de Amsterdammers dit overwicht niet altijd om te zetten in punten. Waar de ploeg vorige week nog van een achterstand terug moest komen, kwam ZSGOWMS vandaag snel op voorsprong: al na tien minuten werd een voorzet van de linkerflank binnengekopt door Robert Guerain. Deze voorsprong werd tot aan de thee niet meer weggegeven.

Ook na de rust was ZSGOWMS heer en meester op het veld. Toch was Böke er met slechts één doelpunt voorsprong niet helemaal gerust op: “Je bent toch bang dat ze nog een tegendoelpunt gaan maken.” Zijn zorgen werden vlak voor tijd definitief weggenomen door Joey Salden, die vanaf rechts naar binnen draaide en in de kruising schoot. De twee doelpunten waren genoeg voor de overwinning en daarmee de periodetitel voor de Amsterdammers, die de derde plek in de competitie behouden.

Voor ZSGOWMS wacht nu de nacompetitie om na een jaar absentie terug te keren naar de tweede klasse. “We gaan het nu per wedstrijd zien. Ook hopen we enkele blessures af te sluiten. Ik heb er alle vertrouwen in”, blikt Böke optimistisch vooruit.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)