Zinderend duel tussen ZCFC en Buiksloot levert geen winnaar op

Voor de derde keer dit seizoen heeft Buiksloot doelpuntloos gelijkgespeeld. Toch was het tegen ZCFC lang niet zo bloedeloos als de uitslag misschien doet vermoeden. De ploeg van Remi Boshuizen blijft door de 0-0 onderin de zaterdag derde klasse A staan.

Nadat Buiksloot even nodig had om in het ritme te komen in Wijdewormer, kreeg spits Mo el Jaouhari vlak achter elkaar drie goede mogelijkheden die hij allemaal onbenut liet. Aan de andere kant van het veld liet ZCFC het na de score te openen. Hein Koster kreeg de bal niet in een leeg doel. Twee minuten voor rust was de thuisploeg opnieuw dicht bij de voorsprong. Een vermeende voorzet van rechtsback Jacco Munscher vloog op de lat.

Ook in de tweede helft kwam ZCFC beter uit de kleedkamers. Opnieuw hielp Koster een enorme kans om zeep en Bruce Harrems zag zijn vrije trap gekeerd worden door Serge van den Ban. De oud-prof van Haarlem, MVV en Telstar nam, bij afwezigheid van de eerste twee keepers, plaats onder de lat.

Net als de thuisploeg miste Buiksloot de ene na de andere kans. In de 75ste minuut kregen de Amsterdammers er zelfs drie achter elkaar. Abdelhak Challaoui trof de lat, Anass Dabachi kreeg de bal er ook niet in en Sofyan Abarkan schoot voorlangs. Enkele minuten later viel de 1-0 aan de andere kant. Jesse Knibbe dacht de score te openen, maar op advies van de grensrechter van Buiksloot annuleerde scheidsrechter Mahmood de treffer omdat een Buiksloter tijdens de aanval een flinke tik had gekregen.

In de slotfase was het aan beide kanten vooral rommelig. Na tachtig minuten erg goed voetbal werd het einde heel slordig. El Jaouhari kreeg een paar minuten voor tijd nog een mogelijkheid om de bezoekers de drie punten bezorgen, maar hij had zijn dag niet en faalde ook nu in de afronding. Op die manier komt Buiksloot niet uit de onderste regionen vandaan en wacht de ploeg van Remi Boshuizen nog altijd op de eerste competitiezege dit seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)