ZOB boekt tegen AFC eerste zege

ZOB heeft zaterdag de eerste overwinning van de competitie geboekt. Thuis tegen AFC werd overtuigend met 4-0 gewonnen. Een verdiende overwinning, al was de 4-0 uitslag wel wat geflatteerd.

ZOB begon goed aan de wedstrijd, en speelde vanaf het beginsignaal met meer dreiging dan de gasten uit Amsterdam. Het eerste half uur leverde echter geen kansen op voor beide teams. In de 31e minuut kwam ZOB op voorsprong. De ziet van Stefan van Wonderen werd nog geblokt, maar Kevin Grent was attent en kopte vervolgens binnen. 1-0 was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was ZOB de betere ploeg en al snel stond het dan ook 2-0. In de 48e minuut stuurde Kevin Grent Stefan van Wonderen de diepte in. Op zijn harde lage schuiver was de doelman van AFC kansloos. De snelle aanvaller raakte in de 53e minuut de onderkant van de lat, en uit de ontstane corner kopte Rowin Mol de bal op het dak van het doel. In de 72e minuut combineerden Dennis Jansen en Stefan van Wonderen door de AFC-defensie, een verdediger kon de aanval onderbreken maar raakte de bal weer kwijt aan Dennis Jansen, de kleine aanvaller soleerde langs twee tegenstanders en scoorde beheerst de 3-0.

In de slotfase maakte Stefan van Wonderen nog zijn tweede doelpunt van de middag en had ZOB de overwinning te pakken. Dinsdagavond speelt de ploeg uit bij Spirit 30 voor de beker, en zaterdag wacht een derby bij Monnickendam.

Foto’s: Tom Poederbach. Zie hier meer foto’s van José Mol.