ZOB

ZOB begint met ruime zege bij Nootdorp

Na twee teleurstellende nederlagen in het bekertoernooi is de ploeg van trainer Mohad Zaoudi uitstekend begonnen aan de competitie. Uit bij Nootdorp, een ploeg waartegen ZOB nog nooit voetbalde, werd overtuigend met 1-4 gewonnen. In de eerste helft had ZOB een licht overwicht, maar kwam wel met 1-0 achter. In de tweede helft was ZOB duidelijk de betere ploeg en won volkomen verdiend van de eerste onbekende tegenstander. In de competitie zijn er nog zes nieuwe ploegen bijgekomen waartegen ZOB nog nooit voetbalde. Er valt dan ook niet veel te zeggen over de krachtsverhoudingen, maar de start van de competitie is in ieder geval uitstekend.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Nootdorp, maar het schot van de spits kon gepakt worden door doelman Tim van Duuren. Bij de tegenstanders liepen veel lange spelers, en werd vaak de diepte gezocht met een hoge lange bal. Het eerste gevaar van ZOB kwam uit een corner van Dennis Pals. Hij vond de vrijstaande Rowin Mol, maar zijn kopbal kon gepakt worden door de Nootdorp-doelman. In de 25e minuut kwam ZOB op een 1-0 achterstand. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd hoog voor het doel geschoten, de geheel vrijstaande spits oan vrij inkoppen en ZOB zag er verdedigend niet goed uit.

Langzaam maar zeker trok ZOB de wedstrijd naar zich toe. In de 40e minuut kwam een voorzet van Yassin El Yaakoubi bij de vrijstaande Dennis Pals maar die ziet zijn inzet gestopt worden door de keeper. De gelijkmaker kwam vlak voor rust. Een vlot lopende combinatie vanaf rechts tussen Yassin El Yaakoubi en Dennis Jansen die met één keer raken de verdediging uitspeelt. De voorzet van Dennis Jansen kwam bij de inkomende spits Colin Coenderman, die de doelman kansloos liet. Door deze treffer ging de ploeg met veel vertrouwen de kleedkamer in.

De tweede helft was duidelijk voor ZOB. In de 50e minuut ging centrale verdediger Rowin Mol goed door over de as van het veld, in het strafschopgebied kon hij pas gestopt worden door een overtreding. De toegekende strafschop werd echter gemist. De ploeg zette zich goed over deze teleurstelling heen, en 3 minuten later scoorde Yassin El Yaakoubi. Echter ging de goal niet door vanwege buitenspel. Even later kwam ZOB alsnog op voorsprong.

ZOB

Een vrije trap van Dennis Jansen werd door een verdediger onder druk van Rowin Mol in het eigen doel gewerkt. Ook na deze treffer bleef ZOB de bovenliggende partij al kon Nootdorp in de 71e minuut wel gevaarlijk doorkomen. De inzet van de spits werd fraai gestopt door keeper Van Duuren.

In de 82e minuut kwam ZOB op een 3-1 voorsprong en was de wedstrijd beslist. Dave Ninteman stuurde Dennis Jansen de diepte in, de behendige speler scoorde fraai in de korte hoek. In de slotfase was Nootdorp nog gevaarlijk uit een corner, maar werd de bal over het doel geschoten. Vlak voor tijd was het opnieuw Dennis Jansen die scoorde. Nu was het Dennis Pals die met een fraaie pass de kleine aanvaller de diepte in stuurde, hij omspeelde fraai zijn tegenstander en scoorde hard en hoog in het dak van het doel achter de kansloze Nootdorp keeper.