ZOB bezorgt HBOK vijfde nederlaag op rij

HBOK zit in de hoek waar de klappen vallen en komt er vooralsnog niet uit. De ploeg van Marc Onsia ging bij ZOB voor de vijfde keer op rij onderuit (2-1) en zakte daardoor naar de negende plaats in de zaterdag tweede klasse A.

“Het wordt er niet beter op”, zegt Onsia, licht zwaarmoedig. “Het wordt tijd dat we die gifbeker eens leegdrinken. Tegen ZOB hebben we het goed gedaan, maar we krijgen twee ongelukkige doelpunten tegen en creëren te weinig. Ik zou niet weten waar dat aan ligt.”

In Zuidoostbeemster opende Kid Ronday de score voor de Zunderdorpers met een streep van zo’n 25 meter. Deze stand haalde de rust niet, omdat Kevin Grent zijn ploeg vlak voor rust uit een penalty op gelijke hoogte schoot. “Dat was een slecht moment, die voorsprong hadden we juist even nodig.”

Een klein kwartier voor tijd was Grent opnieuw de plaaggeest van HBOK. Zijn schot van afstand werd van richting veranderd en zette doelman Raymond Dirven op het verkeerde been: 2-1. De ploeg van Onsia kreeg hiermee haar 27ste tegendoelpunt van de competitie om de oren, en dat na acht wedstrijden. Alleen nummer voorlaatst OSV heeft er meer moeten incasseren (29, red.)

Het duel volgende week, thuis tegen nummer twaalf AMVJ, wordt nu al belangrijk. De start van een nieuwe periode lijkt ook een goed moment om er bovenop te komen. “Elke wedstrijd is momenteel een finale. Best gek omdat in november al te zegen, dat had ook niemand verwacht. Het wordt eens tijd dat we uit de hoek van de klappen komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.