ZOB doet zichzelf tekort tegen Zuidvogels

ZOB heeft zichzelf in de uitwedstrijd bij HSV Zuidvogels duidelijk te kort gedaan. Al na 16 minuten kwam de ploeg met 10 man te staan. Doelman Tim van Duuren pakte de bal in de handen net buiten het strafschopgebied, en tot verbazing van iedereen kreeg de doelman van de scheidsrechter de rode kaart, en komt ZOB al heel vroeg met 10 man te staan. Bij de rust was de stand 3-1 voor Zuidvogels, en dacht iedereen dat de wedstrijd wel gespeeld was. ZOB toonde echter in de tweede helft karakter, was met 10 man de bovenliggende partij, en verzuimde om op gelijke hoogte te komen door bij een 3-2 stand een strafschop niet te benutten. Gezien het wedstrijdbeeld had ZOB met een man minder zeker meer verdiend.

ZOB begon sterk aan de wedstrijd, en drukte Zuidvogels achteruit. Tot het moment in de 16e minuut was ZOB al de betere ploeg, en moest het na het wegzenden van doelman Van Duuren met 10 man verder. Aanvaller Stefan van Wonderen nam plaats tussen de palen, omdat de reservedoelman bij ZOB ook al een rode kaart had gehad in de wedstrijd Zuidvogels 2 – ZOB 2. Derde doelman Rob Sanders moest zich snel omkleden, en verving Van Wonderen, die niet kon voorkomen dat Zuidvogels in de 18e minuut op een 1-0 voorsprong komt. Aan de rechterkant gaat spits Nigel v Zelst alleen op Stefan af die kansloos is op zijn lage harde schuiver in de hoek. Na deze treffer wordt Stefan vervangen door Rob Sanders, die hiermee zijn debuut maakte. Stefan ging weer op zijn positie spelen voorin, terwijl Colin Coenderman al het veld had verlaten door de rode kaart van Van Duuren.

Na deze hectische beginfase toonde ZOB met 10 man karakter en komt het in de 30e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap van Dennis Pals komt op maat bij Robin Stevens die fraai de 1-1 binnen kopt. Toch komt Zuidvogels nog voor rust op voorsprong en ziet ZOB er verdedigend niet goed uit. In de 42e minuut wordt een voorzet vanaf de rechterkant binnengekopt door de geheel vrijstaande spits Nigel v Zelst. En twee minuten later kan Youri v Kommer ook geheel vrijstaand de 3-1 binnen koppen en lijkt vlak voor rust de wedstrijd beslist.

In de tweede helft toont de ploeg van Hans Schakel en Raoul Nectar karakter, en is het met een man minder de betere ploeg. In de 50e minuut brengt doelman Rob Sanders knap redding op een inzet van de Zuidvogels spits. Niet veel later is ZOB gevaarlijk, een afstandsschot van Raphaelleo Baal wordt knap gestopt door de Zuidvogels keeper. ZOB combineert beter dan de tegenstander, en komt in de 57e minuut op 3-2. Stefan van Wonderen passeert zijn tegenstander, en krult de bal fraai in de bovenhoek achter de kansloze Zuidvogels doelman. Ook met een man minder zoekt ZOB vaak de aanval en gaat een schot van Kid Ronday maar net naast het doel. In de 65e minuut kan ZOB op gelijke hoogte komen. De net ingevallen Jasper v d Kroon wordt neergelegd in het strafschopgebied en gaat de bal op de stip. Spits Kid Ronday weet de kans echter niet te benutten en schiet de bal naast het doel.

De ploeg blijft knokken voor een beter resultaat, maar heeft de wedstrijd veel gevraagd van de conditie van de spelers en krijgt Zuidvogels in de slotfase nog een grote kans. Een middenvelder soleert door de achterhoede, komt alleen voor doelman Rob Sanders maar die ziet de inzet net naast gaan. Door de nederlaag profiteert ZOB niet van de nederlagen van de concurrenten, en sluit Zuidvogels aan bij de bovenste ploegen. Na afloop waren vriend en vijand het er wel over eens dat ZOB met en man minder meer had verdiend dan de 3-2 nederlaag. De ploeg kan dan ook met vertrouwen uitkijken naar de topper van zaterdag thuis tegen BOL.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB