ZOB eenvoudig voorbij FC Zaandam in oefenduel

Na het geslaagde trainingskamp in Mallorca, en de 1-7 winst op het Spaanse Altletico Paquera, heeft ZOB ook zijn tweede oefenwedstrijd gewonnen. Thuis werd met 4-1 van tweede klasser FC Zaandam gewonnen en lijkt de ploeg klaar voor het vervolg van de competitie. Door vakanties en blessures kon trainer Mohad Zaoudi nog niet over alle spelers beschikken.

De eerste helft ging redelijk gelijk op maar was er maar weinig gevaar voor beide doelen. Het eerste gevaar komt van Zaandam, de spits schiet in kansrijke positie over het doel van Danny Been. In de 32e minuut is ZOB gevaarlijk, vanuit een corner van Dennis Pals komt de bal voor de voeten van Mike v Koert maar deze schiet de bal net over het doel. Vlak voor de wissel kan de spits van Zaandam alleen op doelman Danny Been afgaan, deze weet zijn inzet knap tot corner te verwerken.

In de tweede helft is ZOB de bovenliggende partij en laat de ingevallen spits Jerry Scholten zien waar hij goed in is. In de 53e minuut is er een diepe bal van Marko Pals op de spits die uit de draai de 1-0 binnenschiet. In de 61e minuut komt Zaandam op gelijke hoogte, de doorgebroken spits wordt in het strafschopgebied neergelegd, en de toegekende strafschop wordt feilloos benut. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen blijft ZOB vooral combinerend de betere ploeg. In de 69e minuut gaat Colin Coenderman goed door over de linkerkant, zijn voorzet op maat wordt door de ingekomen Nigel Schaasberg ingekopt, de doelman weet nog redding te brengen, maar in de rebound staat de attente Jerry Scholten weer op de goede plaats en scoort de 2-1.

In de 72e minuut wordt Jerry Scholten de diepte ingestuurd, hij gebruikt in een duel sterk zijn lichaam, zijn voorzet komt bij Marko Pals die met een strakke voorzet de inkomende Nigel Schaasberg aanspeelt die bij de 2e paal fraai de 3-1 binnen werkt. In de 74e minuut gaat een afstandsschot van Colin Coenderman vol op de lat. In de 90e minuut speelt Dennis Brouwer met een bekeken steekpass Nigel Schaasberg aan die glijdend de 4-1 binnen werkt. Een verdiende overwinning in een nuttig oefenduel, al zal de ploeg aanstaande zaterdag bij titelkandidaat Scherpenzeel scherper en geconcentreerder moeten spelen om tot een goed resultaat te komen.