ZOB pakt tegen FC Breukelen eerste punt

Tegen koploper FC Breukelen heeft ZOB het eerste punt van de competitie gehaald. Gezien het wedstrijdbeeld had ZOB vooral in de tweede helft meer verdiend. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi begon sterk aan de wedstrijd, en kwam dan ook verdiend op voorsprong. In het laatste kwartier van de eerste helft was Breukelen de betere ploeg en kwam door fouten bij ZOB nog voor de rust op een 1-2 voorsprong. De tweede helft was ZOB duidelijk de betere ploeg, maar kwam het niet verder dan de gelijkmaker.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 1a

In de beginfase waren beide ploegen duidelijk aan elkaar gewaagd. Breukelen speelde met wat meer dreiging dan ZOB, en vooral bij dode spelmomenten was de tegenstander gevaarlijk. In de 9e minuut komt de spits van Breukelen gevaarlijk door, maar zijn inzet wordt door doelman Danny Been met de voet tot corner verwerkt. In de 13e minuut gaat Stefan v Wonderen goed door over de rechterkant, maar zijn schot gaat net over het doel. De organisatie bij beide ploegen stond goed, en er waren maar weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. In de 27e minuut komt ZOB op voorsprong. De bewegelijke Dennis Jansen speelt Stefan v Wonderen aan, die met een fraaie beweging zijn tegenstander omspeelt en beheerst de 1-0 binnenschiet.

In de laatste 15 minuten van de eerste helft geeft ZOB de wedstrijd wat uit handen, en neemt Breukelen het initiatief over. In de 40e minuut is er dom balverlies op het middenveld, Breukelen profiteert en scoort de gelijkmaker. Twee minuten later is er een vrije trap voor Breukelen, de spits kopt de bal goed in maar keeper Danny Been weet de bal fraai tot corner te verwerken. Vlak voor de rust komt Breukelen op voorsprong. Via de linkerkant wordt de ZOB verdediging uitgespeeld, en kan de geheel vrijstaande spits de voorzet binnenkoppen.

Ook na de rust komt het eerste gevaar weer van Breukelen. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits op de lat gekopt. ZOB wordt na die beginfase duidelijk de betere ploeg, en bij Breukelen komt vaak de eindpass niet aan. In de 52e minuut komt de snelle Stefan v Wonderen weer goed door, zijn voorzet wordt te zacht ingekopt door Rowin Mol en is een makkelijke prooi voor de Breukelen doelman. 3 Minuten later gaat de snelle spits opnieuw goed door, maar deze keer wordt zijn voorzet door spits Kevin Grent tegen een verdediger aangeschoten. In de 65e minuut wordt aan de andere kant een voorzet vanaf de linkerkant door de Breukelen spits net over gekopt.

In de 69e minuut komt ZOB geheel terecht op gelijke hoogte. Een verre ingooi van Stefan v Wonderen wordt niet goed verwerkt door de defensie van Breukelen, de afvallende bal komt bij Danny Streekstra die vanaf de zestienmeter met een hard schot de doelman kansloos laat. ZOB is nu duidelijk de betere ploeg en Breukelen kan er nog maar sporadisch uitkomen en te vaak wordt er balverlies geleden. In de 71e minuut speelt Dennis Jansen Dave Ninteman vrij voor het doel, maar zijn inzet kan net op tijd geblokt worden door een verdediger. ZOB blijft aandringen voor een beter resultaat, in de 79e minuut komt Stefan v Wonderen opnieuw gevaarlijk door, maar zijn inzet wordt door de doelman van Breukelen met de voet tot corner verwerkt.

In de 86e minuut wordt een corner van Breukelen niet goed weggewerkt in de defensie van ZOB, vanaf de linkerkant krijgt de spits een vrije schietkans, maar zijn schot wordt knap gestopt door doelman Danny Been. Beide ploegen hadden na afloop vrede met het gelijke spel, al had er voor ZOB zeker gezien het spel in de tweede helft meer ingezeten.

Rowin Mol werd gekozen tot man of the match en hij nam de visbon in ontvangst die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol