ZOB en DVVA in evenwicht

ZOB en DVVA hebben in het eerste bekerduel onderling gelijkgespeeld. De eersteklassers troffen elkaar zaterdagmiddag in Zuidoostbeemster. ZOB doet inmiddels al een aantal jaar mee in de eerste klasse, DVVA promoveerde afgelopen zomer voor het eerst naar dat niveau. Beide zijn in een andere competitie ingedeeld, maar het was een mooie gelegenheid om eens tegen een andere eersteklasser te testen hoe de ploeg ervoor stond.

In de eerste helft ging het spel over en weer, met kansen voor beide teams. Zo had Colin Coenderman voor ZOB de score kunnen openen, maar hij stuitte op de goed uitgekomen Lode van Hattum. Verder eindigde een inzet van Nigel Schaasberg op de paal. Namens DVVA was de beste kans voor Julian Laan, maar hij schoot over. Een paar minuten voor rust wist DVVA de 0-1 te maken. Sem Barendse kopte een corner binnen.

Met een uur op de klok besloot ZOB-trainer Hans Schakel te wisselen en tien minuten later had hij alle vijf zijn wissels ingezet. Het pakte goed uit, want invaller Genairo Promes stoomde op en kon vanaf de achterlijn een andere invaller, Kid Ronday bereiken, die er 1-1 van maakte. De thuisploeg eindigde het duel met tien man, nadat Kevin Hijlkema zijn tweede geel had gekregen. Maar er was niet genoeg tijd voor DVVA om daar nog van te profiteren.

ZOB vervolgt komende zaterdag de bekercompetitie op bezoek bij EVC in Edam, DVVA speelt woensdag 13 september pas weer, dan een thuisduel tegen Flevo uit Middenmeer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)