ZOB en SCPB ’22 in evenwicht

Tegen het onderaan staande SCPB ‘22 heeft ZOB verzuimd om zich zo goed als zeker veilig te spelen. Tegen de gasten uit Badhoevedorp verspeelde ZOB tot twee keer toe een voorsprong, en kon pas in de slotfase gelijk komen. De ploeg verzuimde om al voor de rust op een ruime voorsprong te komen, en kon na de snelle gelijkmaker na de rust niet meer goed in de wedstrijd komen. 

De trainers Schakel en Nectar konden deze keer niet beschikken over aanvoerder Wouter van Os die met vakantie is, en doelman Huub Schuurman die om privéredenen afwezig was. De vervangers waren de jonge Steph Bark en keeper Tim van Duuren. Het eerste kwartier was duidelijk aftasten van beide ploegen en gebeurde er weinig voor de beide doelen. In de 16e minuut komt ZOB op een 1-0 voorsprong. Kevin Hijlkema wordt aan de zijkant de diepte ingestuurd, zijn voorzet komt bij de inkomende Raphaelleo Baal die bij de tweede paal de bal binnen schiet. Protesten van de tegenstander voor vermeend buitenspel werden niet gehonoreerd door de scheidsrechter die een uitstekende wedstrijd floot. Het veldspel gaat redelijk over en weer met een licht overwicht voor ZOB. 

In de 36e minuut kot SCPB ’22 op gelijke hoogte, ZOB verdedigd slecht uit en de bal komt voor de voeten van een middenvelder van SCPB ’22 die vanaf een meter of vijfentwintig de bal verwoestend hard in de bovenhoek schiet bioven de kansloze doelman Tim van Duuren. Niet veel later is SCPB ’22 opnieuw gevaarlijk en wordt een voorzet bij de tweede paal maar net naast gekopt. In de 42e minuut stuurt Kevin Hijlkema spits Kid Ronday alleen op de doelman af, in eerste instantie weet de keeper de bal te stoppen maar de terugspringende bal wordt door Kid in het doel gewerkt en gaat ZOB met een kleine voorsprong de rust in.

Na de wissel begint ZOB slecht aan de tweede helft en komt SCPB ’22 al heel snel op gelijke  hoogte. Een diepe bal wordt niet goed ingeschat in de verdediging, en de speler van SCPB ’22 wordt onderuit gehaald in het strafschopgebied en gaat de bal op de stip. De toegekende strafschop wordt feilloos ingeschoten en is het weer gelijk. Na deze snelle gelijkmaker kan ZOB niet meer goed in de wedstrijd komen, de combinaties lopen niet en te vaak is er onnodig balverlies. Een schot van spits Kid Ronday kan geblokt worden door een verdediger, de opspringende bal wordt door verdediger Marko Pals via de paal net naast gekopt en heeft ZOB geen geluk. In de 64e minuut komt SCPB ’22 op voorsprong, vanaf de rechterkant krijgt de spits te veel ruimte en zijn schot verdwijnt via de binnenkant van de paal in het doel. In de 71e minuut heeft ZOB geluk, een voorzet komt bij de gevaarlijke spits, maar zijn inzet gaat via de lat over het doel. 

In de laatste fase van de wedstrijd wordt er aanvallend gewisseld bij ZOB en gaat de ploeg op zoek naar de gelijkmaker In de 80e minuut is het de net ingevallen Janyro Purperhart die zijn schot tot corner verwerkt ziet worden door de SCPB ’22 doelman. Uit de ontstane corner kopt de net ingevallen Robin Stevens recht in de handen van de doelman. In de slotfase heeft ZOB nu duidelijk een overwicht en komt in de 87e minuut dan ook terecht op gelijke hoogte. De ingevallen Luca Kouwenberg stuurt spits Kid Ronday de diepte in en met een lage harde schuiver scoort Kid de gelijkmaker en zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. Vlak voor tijd heeft ZOB geen geluk om de wedstrijd winnend af te sluiten, een voorzet van Janyro Purperhart wordt door spits Kid Ronday via de lat over het doel gekopt. Niet veel later heeft ZOB geluk dat de spits van SCPB ’22 in kansrijke positie de bal maar net voorlangs schiet.

In de strijd om handhaving in de eerste klasse is het heel duur puntenverlies voor ZOB, dat in deze spannende competitie moet afwachten wat de uitslagen van zondag zullen zijn. Zaterdag 4 mei speelt ZOB om 15:00 uur de uitwedstrijd bij De Dijk en zal er opnieuw vol voor moeten gaan om tot winst te komen. SCPB ’22 heeft dankzij het punt tegen ZOB definitieve degradatie nog even uit kunnen stellen en speelt over twee weken tegen koploper Kolping Boys. Bekijk hier de stand en het programma in de Eerste klasse A

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)