ZOB foutloos door naar knock-outfase beker

ZOB heeft ook de laatste wedstrijd in de poule voor de beker gewonnen. Deze keer was de ploeg van trainer Mohad Zaoudimet 3-0 te sterk voor SVW 27. De ploeg gaat zonder puntverlies door naar de volgende ronde voor de beker.

In de eerste helft kon SVW 27 nog aardig tegenstand bieden, en kreeg het ook twee kansen om tot scoren te komen. ZOB speelde in een te laag tempo, maar nam langzaam maar zeker het initiatief over. In de 40e minuut kwam ZOB wat gelukkig op een 1-0 voorsprong. Spits Kevin Grent stuurt de bal hoog richting Nigel Schaasberg, de keeper tast mis en Nigel profiteert en scoort simpel de 1-0.

De tweede helft wordt het tempo bij ZOB opgevoerd, en komt SVW 27 er niet echt meer aan te pas. Toch kan de ploeg uit Heerhugowaard langszij komen, een speler wordt in de 51eminuut neergehaald in het strafschopgebied, maar de toegekende strafschop wordt fraai gestopt door doelman Tim van Duuren. Na deze kans voor SVW 27 hoefde de doelman bijna niet meer in actie te komen, en was het eenrichtingsverkeer naar het doel van SVW 27.

In de 57e minuut combineren Kevin Grent en nieuwkomer Danny Streekstra door de defensie van SVW 27, en laatste genoemde scoort op fraaie wijze de 2-0. ZOB blijft op zoek naar meer treffers, maar geluk en de scherpte ontbreken bij de afwerking. In de 89e minuut scoort ZOB dan wel de derde treffer. De ingevallen Jerrold v d Eeckhout geeft een voorzet op maat op Nigel Schaasberg die fraai de 3-0 en zijn tweede van de middag binnenkopt. Een dik verdiende overwinning voor ZOB dat zonder puntverlies naar de knock-out ronde van de beker gaat. Zaterdag begint de competitie, uit bij Zwaluwen 30 kan de ploeg van Mohad Zaoudi laten zien dat de goede voorbereiding niet voor niets is geweest.

Tekst: Jan van der Molen