ZOB gaat langer door met trainer Mohad Zaoudi

Mohad Zaoudi is ook komend seizoen hoofdtrainer van de Zaterdag 1 van vv ZOB. Beide partijen zijn erg tevreden met elkaar, waardoor niets een langer verblijf van de oefenmeester in de weg stond.

Het nieuws betekent dat Zaoudi zich opmaakt voor zijn zesde seizoen als trainer van ZOB. “Het is een schitterende club om bij te werken”, reageert Zaoudi op de verlenging van zijn verbintenis. “Vanaf het begin vond ik het een mooie uitdaging om met deze vereniging hogerop te komen. Het heeft iets prachtigs om bij een dorpse club te werken, waarbij de sfeer en gezelligheid een speciaal plekje heeft.” Sinds Zaoudi’s komst is de club onder meer een stuk professioneler geworden. “Alle respect voor mijn voorgangers, maar als het bijvoorbeeld krokus- of skivakantie was dan waren veel spelers op vakantie. Dat heb ik al snel veranderd, waardoor het allemaal minder vrijblijvend werd.” Ook voorzitter Jan Stekelenburg zag een duidelijke ommekeer: “Als club stelden we de doelstelling vast om een stabiele eersteklasser te worden. Dat red je het niet alleen met voetballers uit Zuidoost-Beemster. Daardoor zijn we ook buiten deze regio gaan zoeken. Zaoudi nam in zijn eerste seizoen een stuk of zes spelers mee van Zwaluwen ’30 die allemaal een link met ZOB hadden, waardoor we direct goed presteerden. Dat hebben we de afgelopen jaren voortgezet.”

Het resulteerde anderhalf jaar geleden zelfs in promotie naar de eerste klasse. Door de coronacrisis heeft ZOB zich nog niet een heel seizoen kunnen meten met de nieuwe tegenstanders. Desondanks kijken Zaoudi en Stekelenburg met veel vertrouwen vooruit. “ZOB heeft een serieuzer imago dan vroeger”, oordeelt de voorzitter. “We kunnen daardoor eenvoudiger spelers aantrekken. Hopelijk kunnen we deze vorm nog jaren volhouden. We zijn hard bezig om de jeugdafdeling te verbeteren, waardoor we ook van onderaf spelers naar het eerste elftal kunnen brengen.” Zaoudi vindt het vooral belangrijk dat hij met de club de rust bewaard. “We moeten uiteindelijk niet te snel willen, want dat gaat meestal niet goed. Geleidelijk aan moeten we het voor elkaar krijgen om stabiel te worden en wellicht bovenin mee te draaien. Als we het ons lukt om met de gehele club, inclusief de jeugdafdeling, te groeien naar een hoger niveau, dan zou dat prachtig zijn. Maar de organisatie maakt nu al gigantische stappen voorwaarts. Daar mogen we trots op zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: vv ZOB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB