ZOB grijpt net naast eerste periodetitel in Montfoort

ZOB heeft de topper uit bij Montfoort die ging om de 1e periode tegen de verhouding in met 3-2 verloren. In een spectaculaire wedstrijd kreeg Montfoort in blessuretijd van de scheidsrechter een zeer discutabele strafschop toegewezen, en verloor een beter ZOB van de koploper in de competitie.

De wedstrijd begon vijftien minuten later omdat er een kleine storing was met de bus van ZOB, en te laat aan kwam op het Montfoort complex. In de wedstrijd was de eerste kans voor ZOB, Robin Stevens stuurt met een bekeken pass Kid Ronday op de keeper af, de inzet van Kid kan door de doelman met zijn voet tot corner verwerkt worden. ZOB is duidelijk de bovenliggende partij, de combinaties lopen beter terwijl Montfoort vaker de lange bal hanteerde. Bij de eerste kans voor Montfoort is het wel meteen raak. Vanaf de linkerkant wordt de bal voorgegeven, en de geheel vrijstaande spits schiet via de onderkant van de lat de 1-0 binnen. Ook na deze treffer blijft ZOB de betere ploeg, en speelt het met veel dreiging richting doel tegenstander. Een schot van Raphaelleo Baal kan maar net door de doelman tot corner verwerkt worden, en niet veel later kopt Kid Ronday een verre ingooi van Stefan v Wonderen door op de inkomende Colin Coenderman die in kansrijke positie over schiet. Vlak voor de wissel stuurt Danny Streekstra met een fraaie pass Kid Ronday alleen op de doelman af, het schot van de spits gaat net naast het doel. Een voorzet van Stefan v Wonderen vanaf de rechterkant kan door een verdediger maar net met een sliding weggewerkt worden voor de inkomende Kid Ronday gevaarlijk kan worden. Gezien de kansen verhouding en het vertoonde spel had ZOB meer verdiend dan de 1-0 achterstand.

In de tweede helft zijn de eerste kansen voor Montfoort. Een te korte terugspeelbal wordt door de spits van Montfoort opgepikt, hij omspeelt de uitkomende doelman Tim v Duuren, maar zijn inzet kan door aanvoerder Wouter v Os voor de lijn weggehaald worden. Niet veel later wordt de spits in het zestienmetergebied vrijgespeeld, zijn schot komt op de lat en komt ZOB goed weg. De beginfase van de tweede helft is rommelig en veel overtredingen, en het spel ligt vaak stil door blessure bij de tegenstander. In de 68e minuut komt Montfoort op een 2-0 voorsprong. Een afstandsschot kan niet goed onder controle gehouden worden door keeper Tim v Duuren, de terugspringende bal wordt door de spits in het doel gewerkt. Na deze tegenvaller neemt ZOB weer het initiatief. In de 70e minuut stopt de doelman een schot van de net ingevallen Rowin Mol.

ZOB blijft aandringen en scoort in de 72e minuut de aansluitingstreffer. Stefan v Wonderen passeert op rechts zijn tegenstander, zijn voorzet is op maat voor de inkomende Kid Ronday die met een harde kopbal de keeper kansloos laat. ZOB heeft na de mindere beginfase in de tweede helft weer het initiatief en komt in de 78e minuut verdiend op gelijke hoogte. Een vrije trap van Danny Streekstra wordt door een verdediger uit het zestienmeter gebied gekopt, de bal komt bij Kid Ronday die vanaf twintig meter in één keer de bal vanuit de lucht in de kruising jaagt. Een fantastische goal waarop de doelman van Montfoort duidelijk geen verweer heeft. In de eindfase van de wedstrijd heeft ZOB duidelijk de overhand, en drukt Montfoort in de verdediging. In de 89e minuut gaat Jasper v d Kroon goed door over de linkerkant, zijn inzet wordt door de doelman van Montfoort uit de kruising tot corner verwerkt. Net toen het publiek begon te denken aan een puntendeling sloeg voor ZOB in de blessuretijd het noodlot toe. Een vrije trap van Montfoort wordt door doelman Tim v Duuren weggestompt, en in de scrimmage die ontstaat wijst de scheidsrechter tot verbazing van velen naar de stip. Een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter, die daar voor ook al aan de bank van ZOB  veel gele kaarten had uitgedeeld. De strafschop werd feilloos benut, en wint Montfoort tegen de verhouding in en pakt het de 1e periode.

Voor ZOB een grote teleurstelling, maar de ploeg kan met het vertoonde spel zeker verder in de competitie. Eerst wacht dinsdag Benschop uit voor de beker, en zaterdag komt HBOK naar de Zuidoostbeemster, de ploeg moet de onterechte nederlaag tegen Montfoort dan wel verwerkt hebben.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol