Home / Zaterdag 1a / ZOB hard onderuit bij concurrent Honselersdijk

ZOB hard onderuit bij concurrent Honselersdijk

In de strijd om de onderste plaatsen is ZOB hard onderuit gegaan bij concurrent Honselersdijk. De tegenstander troefde het team van trainer Mohad Zaoudi af op inzet en instelling. De ploeg uit de gelijknamige plaats speelde veel agressiever en won veel meer duels.

In de eerste tien minuten had ZOB een licht overwicht, maar na deze fase nam Honselersdijk het initiatief over. Het eerste gevaar kwam van ZOB. Een voorzet van Yassin El Yaakoubi op Colin Coenderman werd net naast geschoten. Even later ging El Yaakoubi goed door over de linkerkant, maar zijn inzet ging net voorlangs. In de veertiende minuut kwam het eerste gevaar van Honselersdijk, de spits speelde zich goed vrij, maar zijn inzet werd fraai gestopt door doelman Tim van Duuren. Even later ging een corner maar net naast. Honselersdijk kwam in de 33e minuut op voorsprong. Bij het uitverdedigen leed ZOB balverlies, de bal kwam bij de geheel vrijstaande Steyn de Bruijn, die doelman Van Duuren nu wel kansloos liet.

In de veertigste minuut werd weifelend opgetreden in het centrum van de verdediging. Lars Ammerlaan kon profiteren en keeper Van Duuren voor de tweede keer kansloos laten. Vlak voor de wissel scoorde ZOB de aansluitingstreffer. El Yaakoubi passeerde zijn tegenstander. Zijn inzet kon door de doelman van Honselersdijk nog gestopt worden, maar de terugspringende bal werd door Kid Ronday in het lege doel gekopt. Een opsteker voor ZOB zo vlak voor de wissel.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef hetzelfde. Een veel agressiever Honselersdijk en een ZOB dat het vooral af lieten weten in de omschakeling. In de 49e minuut was dit fataal. Een vrije trap van ZOB bij de zestienmeter van Honselersdijk kwam in het bezit van de tegenstander, de restverdediging van ZOB sond duidelijk niet goed en in de counter werd de bal via een ZOB-verdediger ongelukkig in het doel gewerkt.

Vlak voor tijd kreeg Honselersdijk nog een strafschop. De spits ging alleen op Van Duuren af. De doelman zette een sliding in, die door de scheidsrechter beoordeeld werd als overtreding. Tom van Veen schoot de penalty vervolgens beheerst in de hoek. Een verdiende nederlaag voor ZOB, dat door de winst van Die Haghe op Monnickendam nu alleen op de onderste plaats staat.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Tekst: Jan van der Molen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB