Home / Algemeen / ZOB en HBOK spelen gelijk in oefenduel

ZOB en HBOK spelen gelijk in oefenduel

Het afgelopen weekend zouden ZOB en HBOK tegen elkaar spelen voor de beker, maar HBOK werd uit de beker genomen. Beide ploegen besloten daarentegen wel om tegen elkaar te oefenen. ZOB had goed hersteld van de eerder bij HBOK met 4-1 verloren oefenwedstrijd. In de Zuidoost werd nu met 2-2 gelijkgespeeld.

Beide ploegen waren deze keer aan elkaar gewaagd, wel was ZOB in de eerste 25 minuten de bovenliggende partij en kwam dan ook terecht op voorsprong. Een goede loopactie van Yassin El Yaakoubi werd op waarde ingeschat door Dennis Jansen, zijn pass was precies op maat, El Yaakoubi omspeelde zijn tegenstander en scoorde hard en laag de 1-0. Vlak na deze treffer ging Stefan van Wonderen goed door aan de rechterkant, zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij de inkomende spits Kid Ronday. Alleen hij zag  zijn inzet gestopt worden door de HBOK-doelman. Bij deze actie moesten beide spelers verzorgd worden, maar na de blessurebehandeling kunnen ze beide verder.

Na die eerste periode werd ZOB slordiger en werd er veel balverlies geleden. HBOK was nu de bovenliggende partij, maar wist niet echt tot grote kansen komen. In de tweede helft scoorde HBOK al snel de gelijkmaker. In minuut 47 werd een speler van HBOK in het strafschopgebied neergehaald. De toegekende strafschop werd feilloos benut. Na een uur spelen stopt keeper Tim van Duuren twee keer achter elkaar op inzetten van geheel vrijstaande HBOK-spelers. ZOB werd naar achteren gedrukt door HBOK, maar is zelf wel gevaarlijk in de counter. In minuut 78 gaat de met veel dreiging spelende El Yaakoubi zijn tegenstander op snelheid voorbij en met een harde schuiver in de hoek liet hij voor de tweede keer de HBOK keeper kansloos achter.

Net als het publiek aan een 2-1 overwinning voor ZOB dacht, scoorde HBOK in blessuretijd de verdiende gelijkmaker. Een voorzet vanaf de rechterkant kon door de geheel vrijstaande spits binnen gewerkt worden. Een terechte uitslag in een leuke wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen kunnen dan ook met vertrouwen volgende week de eerste competitiewedstrijd ingaan. ZOB speelt dan uit om 14:30 uur bij BOL uit Broek op Langedijk. HBOK gaat op bezoek bij SV Marken, aftrap eveneens om 14:30.

Tekst: Jan van der Molen

Bekijk hier het foto album van Jose Mol.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)