MOTM: Marko Pals

ZOB houdt bekerwinnaar Kolping Boys op gelijkspel

Op eigen veld tegen koploper Kolping Boys heeft ZOB een 3-1 voorsprong niet vast kunnen houden en speelde met 3-3 gelijk tegen de bekerwinnaar uit Oudorp. Kolping Boys had donderdag de finale gewonnen voor de districtsbeker, na penaltyschieten werd Huizen die uitkomen in de Vierde divisie verslagen. De ploeg kwam met vertrouwen naar de Zuidoostbeemster om de koppositie te verdedigen.

ZOB zit nog steeds in de gevarenzone voor de nacompetitie en zal uit de laatste wedstrijden de nodige punten moeten pakken. Tegen de koploper slaagde de ploeg daar redelijk in, een 3-1 voorsprong werd wel verspeeld: 3-3.

Snelle goals

In de eerste helft komt ZOB al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong. Luca Kouwenberg soleert door de defensie van Kolping Boys en scoort fraai in de verre hoek. De snelle goal is een mooie opsteker voor de ploeg, en had nog mooier kunnen zijn als het na zes minuten 2-0 was geworden. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door spits Kid Ronday in kansrijke positie verkeerd geraakt. In de elfde minuut komt Kolping Boys op gelijke hoogte. Een corner wordt bij de eerste paal binnengekopt door Thomas Menu. Niet veel later is het opnieuw Luca Kouwenberg die gevaarlijk door komt, zijn inzet wordt echter door de doelman van Kolping Boys tot corner verwerkt. De wedstrijd blijft over en weer gaan met een licht overwicht voor ZOB. Na bijna een half uur komt ZOB weer op voorsprong. Genairo Promes passeert zijn tegenstander aan de rechterkant, zijn voorzet op maat wordt door de inkomende Kid Ronday fraai binnen gekopt: 2-1.

Gewaagd

De ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd, alleen zorgt ZOB voor meer gevaar voor het doel van de tegenstander. Tien minuten voor rust komt ZOB op een 3-1 voorsprong; een afvallende bal wordt door Kevin Hijlkema hard en hoog via de lat en de doelman in het doel geschoten, een fraaie treffer van Hijlkema. ZOB gaat gezien de mogelijkheden terecht met een voorsprong de rust in. In de tweede helft zet Kolping Boys ZOB meteen onder druk en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Het is duidelijk dat er bij de tegenstander aanvallend is gewisseld, ZOB kan maar moeilijk onder de druk vandaan komen.

Het eerste gevaar is een kopbal die maar net naast het doel van keeper Huub Schuurman gaat. ZOB staat onder druk, maar is na een uur spelen gevaarlijk in de counter, een voorzet van Genairo Promes kan net niet door spits Kid Ronday binnen gewerkt worden. Enkele minuten later scoort Kolping Boys de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant kan door de geheel vrijstaande Loran Schouten ingekopt worden. Kolping Boys blijft ZOB onder druk zetten, een afstandsschot wordt door doelman Huub Schuurman over de lat gewerkt.

Spelhervattingen

Een kwartier voor tijd krijgt Kolping Boys een vrije trap op de hoek van de zestienmeter, Steije Kee ziet zijn inzet door een mêlee van spelers in de verre hoek verdwijnen zonder dat deze aangeraakt wordt en komt Kolping Boys op gelijke hoogte. De ploeg uit Oudorp is met veel lengte gevaarlijk bij vrije trappen en corners, maar de sterk spelende Marko Pals weet veel kopduels winnend af te sluiten.

In de blessuretijd komt ZOB bijna weer op voorsprong; een voorzet van Dennis Pals wordt door een verdediger bijna in eigen doel gewerkt, de bal gaat maar net over. Door het gelijke spel blijft Kolping Boys de koploper met nog twee wedstrijden te gaan, waarvan de laatste tegen concurrent AGB. ZOB blijft in de gevarenzone voor de nacompetitie en zal de volle winst moeten pakken in de thuiswedstrijd tegen concurrent Hoofddorp, dat zeer verrassend met 0-5 wist te winnen bij De Dijk. De laatste wedstrijd van het seizoen is uit bij Vitesse 22.

Tekst: Jan van der Molen

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB