Home / slideshow / ZOB houdt selectie intact: “We weten wat we aan elkaar hebben”
ZOB

ZOB houdt selectie intact: “We weten wat we aan elkaar hebben”

De spelersselectie van ZOB blijft na de zomer intact. Hoofdtrainer Mohad Zaoudi, die in december al bekendmaakte aan te blijven, voerde de afgelopen periode individuele gesprekken met de spelers. Allemaal gaven ze daarin aan de club trouw te blijven.

Zaoudi weet al tijden dat er sprake is van een positieve sfeer binnen de selectie. Toen hij zélf in gesprek was met ZOB, vroeg hij het bestuur om ook bij de spelersgroep te peilen of deze met hem doorwilde. Een volmondige ‘ja’ was het antwoord. “Uiteindelijk moet de spelersgroep achter je staan, want anders heeft het geen zin. Dat was het geval”, vertelt Zaoudi. Het veraste hem daarom niet dat niemand wilde vertrekken. “Ieder gesprek was maar van korte duur, want we zijn gewoon heel blij met elkaar. Er hangt een open sfeer, waarin we alles naar elkaar uitspreken. Daardoor weten we wat we aan elkaar hebben.” Sinds de komst van Zaoudi selecteert de vereniging doordacht, waardoor de groep de juiste samenstelling blijft houden. “Een speler moet écht een link met iemand in de club hebben, zodat we weten wie we in huis halen. Dat beleid werpt zijn vruchten af. Daarnaast moet een versterking van toegevoegde waarde zijn.”

De oefenmeester zag zijn team steeds professioneler voor de dag komen. Waar eerder geplande vakanties binnen het trainings- of wedstrijdschema vielen, dagen spelers elkaar momenteel op allerlei manieren uit om het uiterste uit zichzelf te halen. “Iedereen wil natuurlijk spelen, maar tegelijkertijd heeft elke speler op zijn positie concurrentie. Als iemand niet komt trainen, dan weet hij dat zijn maatje in het weekend speelt. Daarmee moeten ze dealen. Ook in deze coronatijd dagen ze elkaar uit, bijvoorbeeld met de looptrainingen. Ze doen hun uiterste best om elkaars record te verbreken. Het is heerlijk voor een trainer, want spelers motiveren op deze manier elkaar.” Zaoudi hoopt dat de KNVB Regio Cup in het voorjaar mogelijk is. “Met een aantal trainers heb ik sowieso de afspraak om tegen elkaar te oefenen, zodra het kan. Maar het helpt zeker mee als de KNVB met zo’n competitie komt, vooral voor het gevoel.” De hoofdtrainer wil de competitie gebruiken als verlengd voorseizoen. “De drang binnen onze selectie naar partijspelletjes is namelijk groot.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB