ZOB in blessuretijd onderuit tegen Montfoort

Thuis in de topper tegen sv Montfoort 19 heeft ZOB in de allerlaatste minuut met 0-1 verloren. In de uitwedstrijd tegen deze tegenstander was ZOB de betere ploeg, en werd er ten onrechte met 3-2 verloren. Nu was Montfoort het eerste half uur de bovenliggende partij, en drukte met de straffe wind in de rug ZOB in de verdediging. Na die beginfase komt ZOB wat beter in de wedstrijd maar tot echt uitgespeelde kansen komt de ploeg niet. In de tweede helft heeft ZOB de wind mee, en krijgt de ploeg wat mogelijkheden om tot scoren te komen, alleen ontbrak het geluk bij de afwerking.

De trainers Schakel en Nectar konden deze keer beschikken over een fitte selectie, en dat kan in de eindfase nog heel belangrijk zijn. ZOB begon de wedstrijd dus met een harde wind tegen, en werd in het eerste half uur dan ook in de verdediging gedrukt. De lange ballen die Montfoort vaak hanteerde, werden door de wind opgepakt en waren vaak te hard voor de aanvallers. In de 11e minuut stopt keeper Tim v Duuren een afstandsschot en weet de bal knap tot corner te verwerken. Met de straffe wind tegen kan ZOB maar moeilijk in zijn spel komen. In de 29e minuut wordt er slecht uitverdedigd bij ZOB, de spits komt in kansrijke positie maar schiet net naast het doel. Niet veel later is ZOB voor het eerst gevaarlijk, een corner van Stefan v Wonderen kan niet goed weggewerkt worden, de afvallende bal komt bij Danny Streekstra die zijn afstandsschot gestopt ziet worden door de Montfoort doelman.

Na het eerste half uur komt ZOB wat beter in de wedstrijd, en is gevaarlijk voor het doel van Montfoort met enkele corners achter elkaar. In de 42e minuut stopt de doelman een afstandsschot van Stefan v Wonderen. In de eerste helft komen beide ploegen niet echt tot uitgespeelde kansen en gaan de ploegen met een 0-0 stand de rust in. De tweede helft heeft ZOB het windvoordeel en is meteen in de beginfase gevaarlijk, een verdediger van Montfoort kan de bal niet goed wegwerken, de bal komt bij Stefan v Wonderen die de bal maar net over het doel schiet. Nog geen minuut later komt de spits van Montfoort in kansrijke positie, maar deze schiet de bal net naast het doel van ZOB. Door de wind heeft ZOB nu een licht overwicht maar komt niet tot echt uitgespeelde kansen.

In de 52e minuut gaat Stefan v Wonderen sterk door aan de rechterkant, zijn schot kan echter gepakt worden door de Montfoort doelman. Door een hoofdblessure van Jerrold v d Eeckhout die verzorgd moet worden speelt ZOB tijdelijk met 10 man. Met een bandage om het hoofd kan Jerrold de strijd weer hervatten. De net ingevallen Raphaelleo Baal ziet zijn inzet maar net door een verdediger van Montfoort voor de lijn weggewerkt worden. In de 76e minuut wordt een afstandsschot van Dennis Pals fraai door de Montfoort doelman over de lat gewerkt. In de allerlaatste minuut weet Montfoort de winnende treffer te scoren. Bij het uitverdedigen bij ZOB wordt er balverlies geleden, de spits komt alleen voor doelman Tim v Duuren die hij met een lage schuiver passeert.

De topper wordt gewonnen door de meest gelukkige ploeg, al had gezien de krachtsverhouding in het veld een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. ZOB moet deze teleurstelling verwerken en weet dat het niet meer mee doet om de bovenste posities. De ploeg moet dan ook vol gaan om de 4e plaats te behouden, want de concurrentie in deze competitie blijft groot. Zaterdag uit bij HBOK kan de ploeg laten zien dat het niet voor niets lang heeft meegedaan om de bovenste plaatsen.

Tekst: Jan van der Molen

Archieffoto’s: José Mol