ZOB juichen

ZOB kan naar boven kijken na zege op Huizen

Uit bij Huizen in de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft ZOB met een 1-3 overwinning uitstekende zaken gedaan in de strijd om de onderste plaatsen. In de stromende regen die bijna de gehele wedstrijd duurde, was het gladde veld voor beide ploegen zeer moeilijk bespeelbaar. ZOB speelde tactisch een sterke wedstrijd, stond verdedigend goed en gaf maar heel weinig kansen weg aan de gastheren uit Huizen. Gezien het aantal kansen had ZOB de wedstrijd al eerder in zijn voordeel moeten beslissen, nu bleef het tot in de blessuretijd spannend.

Bekijk hier alle uitslagen in Zaterdag 1a

In de 8e minuut was er voor het eerst dreiging van ZOB. Colin Coenderman zette knap voor vanaf de linkerkant op Stefan van Wonderen. Zijn kopbal kon bij de tweede paal gepakt worden door de Huizen-doelman. Een paar minuten later moest Danny Been handelend optreden op een afstandsschot van Huizen. De harde regen maakte combineren erg moeilijk op het gladde veld. Van beide kanten waren er veel foute passes en was er daar door veel balverlies. Na een half uur kwam de spits van Huizen alleen voor Been, maar die wist de inzet met zijn voet tot een corner te verwerken. Snel daarna kwam ZOB op voorsprong. Een afstandsschot van de ijverige Rowin Mol kwam via een verdediger voor de voeten van spits Colin Coenderman, deze liet met een harde lage schuiver de doelman van Huizen kansloos. 0-1 was ook de ruststand.

ZOB bleef op het gladde veld wel combinerend de betere ploeg en had in de 51e minuut op 0-2 kunnen komen. Een voorzet van Van Wonderen kwam bij de tweede paal bij de meegekomen Danny Streekstra. Hij schoot de bal hard tegen de keeper aan. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Dennis Jansen, maar zijn inzet ging over het doel van Huizen. Met een uur op de klok kreeg Huizen een grote kans. Een vrije trap kwam voor de voeten van de spits terecht, maar hij schoot de bal naast. En zoals ook bij de eerste goal het geval was: ZOB herstelde zich daarna snel en maakte de 0-2. Mol plaatste de bal terug op de inkomende Van Wonderen, die met een harde schuiver in de verre hoek de Huizen doelman kansloos laat.

Een kwartier voor tijd kreeg ZOB een goede mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Dennis Jansen schoot over. Meteen daarna maakte Huizen de aansluitingstreffer. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgegeven op de geheel vrijstaande spits Nassir Maachi, die simpel de 1-2 binnen kan koppen. Na deze treffer was er een fase in de wedstrijd waarin Huizen ZOB in de verdediging drukte en waren er enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Been. ZOB bleef echter gevaarlijk in de counter en een afstandsschot van Dennis Pals kon maar net door de doelman van Huizen tot corner verwerkt worden. Huizen was vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten, corners en vrije trappen zorgden voor spannende momenten in het strafschopgebied van ZOB. In de slotfase kreeg ZOB nog enkele grote kansen om de score verder uit te bouwen. Dat lukte uiteindelijk in blessuretijd. Een verdediger van Huizen speelde de bal te zacht terug op zijn doelman, de snelle Van Wonderen profiteerde en liet met een bekeken schuiver de keeper voor de derde keer kansloos.

Zo gaat ZOB als nummer 10 de winterstop in, maar het gat met nummer 4 Huizen is slechts 3 punten.  Op 18 januari oefent de ploeg tegen FC Zaandam, en op 25 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij het sterke Scherpenzeel, dat verrassend met 3-2 bij BOL verloor. Het is dus duidelijk dat deze competitie onvoorspelbaar is.

Verslag: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol