Kevin Hijllkema van ZOB

ZOB kansloos onderuit bij De Dijk

ZOB heeft uit in Schellingwoude tegen De Dijk met 4-0 verloren. Tegenstander De Dijk stond op de ranglijst maar één punt achter ZOB, en moest dus ook punten halen in de strijd tegen handhaving. De spelers bij ZOB hadden duidelijk een collectieve off-day en verloren vrij kansloos met 4-0. Ook de thuiswedstrijd bij ZOB werd er kansloos verloren tegen De Dijk, die ZOB dus duidelijk niet ligt.

Achter de feiten

De eerste fase van de wedstrijd ging nog redelijk gelijk op, al probeerde De Dijk wel om ZOB vroeg onder druk te zetten. Het eerste gevaar komt van ZOB, een afstandsschot van Raphaelleo Baal kan met moeite door de doelman tot corner verwerkt worden, en niet veel later gaat een afstandsschot van dezelfde speler maar net over de kruising. Bij de Dijk spelen een paar balvaardige en bewegelijke spelers waar ZOB verdedigend veel moeite mee had. In de 35e minuut gaat spits Kid Ronday alleen op de doelman af, de spits wordt echter terug gefloten voor buitenspel. De Dijk heeft nog geen kans gehad maar komt in de 36e minuut wel op een 1-0 voorsprong door Nour Zafzafi. Een vrije trap kan door de geheel vrijstaande spits simpel in het doel gekopt worden en zag ZOB er verdedigend niet goed uit. Vier minuten later soleert De Dijk-middenvelder Jaoud Mahraoui door de verdediging heen en kan vrij voor doelman Huub Schuurman de 2-0 scoren en is duidelijk dat ZOB achter de feiten aan loopt.

Licht overwicht

De tweede helft begint ZOB sterk en uit een snelle aanval schiet Raphaelleo Baal op de paal en heeft ZOB geen geluk. De Dijk blijft een licht overwicht houden, in de 51e minuut komt De Dijk in kansrijke positie maar zijn inzet gaat maar net voorlangs. Bij de 3-0 is er opnieuw een verdedigingsfout bij ZOB, een bal wordt te zacht terug gekopt, De Dijk spits Venitchio Sint profiteert en kan simpel de 3-0 binnenwerken en is de wedstrijd gespeeld. ZOB blijft werken voor een beter resultaat, de net ingevallen Nigel Schaasberg legt terug op Kevin Hijlkema die in kansrijke positie over schiet. In de 78e minuut wordt een voorzet van de Dijk geheel vrijstaande spits maar net naast het doel gekopt In de slotfase wordt de verdediging van ZOB twee keer uitgespeeld. In de 82e minuut combineert De Dijk door de verdediging en weet doelman Huub Schuurman nog redding te brengen. Niet veel later wordt er bij ZOB slecht uitverdedigd, spits Sint weet de bal te onderscheppen en alleen voor doelman Huub Schuurman beheerst zijn tweede van de middag en de 4-0 binnen te schieten.

Cruciaal

Een verdiende overwinning voor De Dijk, dat ZOB nu is gepasseerd op de ranglijst. ZOB staat nu op de veilige achtste plaats, maar moet in de komende wedstrijden nog vol aan de bak om deze positie te behouden. Zaterdag komt koploper Kolping Boys naar de Zuidoost, en een week later is Hoofddorp te gast op het Zuidoosterpark, en dit is wel een heel cruciaal duel om de onderste plaatsen. Het laatste duel is uit bij Vitesse 22 uit Castricum.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1a

Tekst: Jan van der Molen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)