ZOB verslaat Kolping Boys in doelpuntrijk duel (3-5)

ZOB is in de bekerwedstrijden uitstekend begonnen. Na de 5-0 thuiswinst tegen FC Zaandam, werd ook de tweede wedstrijd in de poule gewonnen. In Alkmaar bij Kolping Boys, dat uitkomt in de 1e Klasse zondag, werd volkomen verdiend met 3-5 gewonnen. Tegen de fysiek sterke tegenstander, met enige lange spelers in de ploeg, was ZOB de gehele wedstrijd de betere ploeg. De tegenstander probeerde vaak met lange hoge ballen de lange spits te bereiken, maar de ZOB verdediging had hier vaak een goed antwoord op.

Combinerend was ZOB duidelijk de bovenliggende partij, en de verdediging van Kolping Boys kreeg geen vat op de bewegelijke voorwaartsen van ZOB. Vooruit was er veel dreiging van ZOB, en met twee fraai uitgespeelde aanvallen komt ZOB op een verdiende 2-0 voorsprong. Dom balverlies en een veroorzaakte strafschop zorgden er voor dat Kolping Boys toch nog langszij kon komen. Vlak voor de wissel slaat ZOB weer via snel combinatiespel toe,en scoort twee keer kort achter elkaar.

Ook de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde, en kan de Kolping Boys maar sporadisch gevaarlijk worden voor het doel van ZOB. De snelle aanvallen van ZOB blijven gevaarlijk, al waren de keuzes bij het uitspelen en de afwerking niet altijd de juiste. Als er wat zuiniger om was gesprongen met de kansen had een grotere overwinning er zeker ingezeten. Nu komt Kolping Boys in de slotfase nog op 3-4, en lijkt het of ZOB een hele lastige wedstrijd heeft gespeeld. Dit was zeker niet het geval, en in blessuretijd wordt nog de 3-5 gescoord. Door deze overwinning is ZOB al zeker van de volgende ronde in de beker, en kan trainer Mohad Zaoudi in de laatste bekerwedstrijd tegen SVW 27 op zoek naar de beste samenstelling van het team. Met de brede selectie waar hij over beschikt zal dat zeker niet makkelijk zijn.