ZOB in doelpuntrijk duel onderuit tegen Argon

ZOB ontving zaterdagmiddag Argon uit Mijdrecht. Het werd in Zuidoostbeemster een vermakelijke, doelpuntrijke wedstrijd. Argon won uiteindelijk met 3-5.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

ZOB zat de eerste helft duidelijk niet in de wedstrijd, en had verdedigend de nodige moeite om de technisch vaardige en snelle spitsen in bedwang te houden. In de 18e minuut gaf Argon een eerste waarschuwing af, spits Ian Refos schoot in kansrijke positie in het zijnet. In de 20e minuut moest doelman Danny Been van ZOB redding brengen op een afstandsschot van Jasper van der Jagt. Met de wind in de rug slaagde ZOB er niet in om tot een afstandsschot te komen in de eerste helft. In de 40e minuut werd een vrije trap van ZOB zomaar ingeleverd bij de tegenstander, Argon profiteerde meteen en speelde de verdediging uit, en spits Ilias Latif liet doelman Doelman Danny Been stopte een inzet van de gevaarlijke Ilias Latif, en ook een schot van Bas Boelhouwer werd gekeerd door de ZOB keeper.

De tweede helft gaf een heel ander ZOB te zien, het werd nu de bovenliggende partij. Al in de 2e minuut van de tweede helft moest doelman Romero Antonioli handelend optreden bij een inzet van Dennis Jansen. In de 56e minuut stuurde Dennis Pals met een fraaie pass Stefan van Wonderen de diepte in. Zijn schot kon echter gestopt worden door de Argon doelman. In de 58e minuut had ZOB het nodige geluk. Spits Ilias Latif schoot vanuit een moeilijke hoek op de binnenkant van de paal en zag de bal het veld in stuiteren. ZOB drukte Argon terug in de verdediging, en daar waar het publiek dacht aan een treffer voor ZOB, viel deze aan de andere kant. Een snel uitgevoerde counter via de snelle Elgreenio Dorade, die alleen voor doelman Danny Been met een fraaie lob de 2-0 scoorde. ZOB bleef ook na deze tegenslag in een beter resultaat geloven, in de 65e minuut kwam Colin Coenderman gevaarlijk door maar zijn inzet gaat maar net voor langs. In de 68e minuut scoorde ZOB de aansluitingstreffer. Een strakke corner van Dennis Pals wordt fraai door Dave Ninteman binnen gekopt.

ZOB was nu duidelijk de betere ploeg, maar moest oppassen voor de gevaarlijke counters van Argon. In de 71e minuut kwam een voorzet van Colin Coenderman bij spits Kevin Grent, zijn inzet kon geblokt worden door een verdediger, maar de terugspringende bal kon fraai binnengeschoten worden door Dennis Jansen. Zo was de stand weer gelijk. In het laatste kwartier kwam ZOB er achter dat fouten in de eerste klasse genadeloos afgestraft worden. Twee minuten na de gelijkmaker speelde Argon de verdediging van ZOB simpel uit, en kon de geheel vrijstaande Ian Refos de 2-3 scoren. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet de goal staan. In de 83e minuut liep Argon verder uit. Na knullig balverlies van ZOB profiteerde Dylan Bergkamp met een goal via de binnenkant van de paal.

ZOB bleef aandringen, en scoort in de 86e minuut opnieuw de aansluitingstreffer. Op aangeven van spits Kevin Grent scoorde Dennis Jansen met een harde schuiver in de verre hoek de 3-4. In de hectische slotfase werd de mee naar voren gekomen verdediger Marko Pals van ZOB neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er niets in. Aan de andere kant werd de penalty wel gegeven. Rachad Madi benutte deze, waarna de wedstrijd meteen was afgelopen.

Tekst: Jan van der Molen