Home / Zaterdag 1a / ZOB onderuit bij Valken ’68

ZOB onderuit bij Valken ’68

Uit bij Valken 68 heeft ZOB de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In de stromende regen was het moeilijk voetballen op het gladde veld en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Valkenburg had vorige week een toch wel verrassende 2-3 overwinning behaald bij het sterke WV-HEDW, de ploeg van trainer Mohad Zaoudi was dus gewaarschuwd. 

De regen, die goed voetbal bijna onmogelijk maakte, duurde de gehele wedstrijd en was een ware plaag voor beide ploegen. In de beginfase had ZOB een licht overwicht zonder tot echt grote kansen te komen. Door de weersomstandigheden was er van beide kanten meer sprake van vechtvoetbal dan combinatiespel. In de 25e minuut ging Romeo Fenduca goed door over de rechterkant, zijn voorzet kwam bij de inkomende Dennis Jansen, maar die zag zijn inzet net naast gaan. Valken 68 kwam niet verder dan wat speldenprikken en verre afstandsschoten die niet echt voor gevaar zorgden. Vlak voor de wissel stuurde Danny Streekstra Dennis Jansen de diepte in, maar zijn inzet ging net voorlangs.

In de tweede helft kwam Valken 68 in de 53e minuut op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant kon door de verdediging weggekopt worden, zoals zo vaak in de eerste helft was nu ook weer de tweede bal een prooi voor Valken 68, de middenvelder stak de bal op Arikan Samet die vrij voor doelman Tim van Duuren de 1-0 kon scoren. Na deze treffer kwam trainer Mohad Zaoudi met een dubbele aanvallende wissel en ging ZOB wat opportunistisch spelen. Door deze spelwijze kwam er meer ruimte voor Valken 68, maar de kansen werden niet benut. Met hoge ballen in de zestienmeter probeerde ZOB de gelijkmaker te forceren, maar het nodige geluk ontbrak deze middag. Vlak voor tijd scoorde Dave Ninteman de gelijkmaker, maar deed dit vanuit buitenspelpositie, al waren de meningen verdeeld of dit echt wel het geval was. Door de resultaten in de competitie verzuimt ZOB om alleen op kop te komen, en zal zich zaterdag tegen het onbekende Forum Sport moeten zien te revancheren.

Tekst: Jan van der Molen

Send this to a friend