Home / Zaterdag 1a / ZOB onderuit tegen Argon

ZOB onderuit tegen Argon

Thuis tegen Argon heeft ZOB verzuimd om afstand te nemen van de onderste plaatsen. De gasten uit Mijdrecht stonden op de ranglijst maar twee punten boven ZOB, bij winst kon ZOB boven Argon komen en los komen van de onderste drie plaatsen. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi begon uitstekend aan de wedstrijd, het eerste half uur werd er strak en kort gedekt en kreeg Argon geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Na die goede beginfase waarin ZOB verzuimde om op voorsprong te komen, komt Argon wat beter in de wedstrijd. Tegen de verhouding in komt ZOB vlak voor de wissel op een 0-1 achterstand. De tweede helft ging het spel over en weer en komt ZOB verdiend op gelijke hoogte. Net als iedereen denkt aan een gelijkspel slaat Argon in blessuretijd toe en verliest ZOB zoals al eerder in dit seizoen in de uiterste slotfase de wedstrijd.
duel_Colin_langs_de_lijn.JPG

De belangen vooraf waren dus voor beide ploegen duidelijk, weg zien te komen bij de onderste drie plaatsen. ZOB was in het eerste half uur dus duidelijk de betere ploeg en had in die periode op voorsprong moeten komen. In de 9e minuut gaat Colin Coenderman goed door over de linkerkant, zijn inzet draait naar de bovenhoek maar de doelman van Argon weet met de vingertoppen redding te brengen. In de 15e minuut lijkt ZOB op voorsprong te komen, een vrije trap van Wouter v Os wordt fraai ingekopt door Rowin Mol, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Niet veel later gaat Colin Coenderman onder druk van een verdediger alleen op de keeper af, deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. Na het sterke begin van ZOB komt Argon wat beter in de wedstrijd, en komt vlak voor de wissel tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Een snelle counter brengt de spits alleen voor doelman Tim v Duuren die met een sliding nog redding kan brengen, de bal komt echter bij de meegekomen Sven Beek die de 0-1 binnen werkt. Een zware tegenvaller voor ZOB zo vlak voor de rust.
tackle_tegen_yassin.JPG

In de tweede helft heeft trainer Mohad Zaoudi aanvallend gewisseld, de aanvallers Yassin El Yaakoubi n Kid Ronday worden in het veld gebracht. Toch kan ZOB het niveau van het eerste half uur niet meer te pakken krijgen en ontstaan er kansen voor beide doelen. In de 54e minuut komt Argon gevaarlijk door over de linkerkant, in kansrijke positie wordt de bal op de paal geschoten. Niet veel later passeert Romeo Fecunda op snelheid zijn tegenstander, zijn voorzet komt bij de inkomende Kid Ronday die zijn inzet door de doelman gestopt ziet worden. Een minuut later weet aan de andere kant doelman Tim v Duuren een inzet van de spits maar net tot corner te verwerken. In de 66e minuut combineert Argon door de verdediging van ZOB, en opnieuw weet de doelman met de voet redding te brengen. In de 68e minuut komt ZOB verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet wordt door spits Kid Ronday terug gekopt op de inkomende Yassin El Yaakoubi die beheerst de gelijkmaker achter de kansloze doelman scoort. De aanvaller had een goede invalbeurt en speelde met veel dreiging vaak zijn tegenstanders uit. In de 72e minuut gaat Romeo Fecunda opnieuw goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt door spits Kid Ronday maar net over het doel gekopt. Niet veel later omspeelt Yassin El Yaakoubi zijn tegenstander, maar in kansrijke positie wordt zijn schot gestopt door de keeper.
uithaal_Dennis_Pals.JPG

In de 80e minuut stuurt Dennis Jansen spits Kid Ronday de diepte in, maar opnieuw weet de sterk spelende doelman van Argon redding te brengen op het schot van de spits. Vlak voor tijd passeert Yassin El Yaakoubi zijn tegenstander, hij passt op de ingevallen Jasper v d Kroon die in kansrijke positie over schiet. Net toen iedereen dacht aan een gelijkspel slaat Argon in de allerlaatste slotfase nog toe. In blessuretijd countert Argon naar een niet meer verwachtte overwinning en scoort Max Oliemans de winnende treffer. Een zware teleurstelling voor ZOB, die snel verwerkt zal moeten worden want dinsdagavond al wacht het cruciale duel tegen Die Haghe. De ploeg uit Den Haag staat op de derde plaats van onder met maar 1 punt minder dan ZOB. De belangen zijn dus duidelijk, met nog vijf wedstrijden te gaan zien los te komen van de onderste drie plaatsen.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol 
Kopduel_Kid.JPG

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB