Home / Zaterdag 1a / ZOB op bezoek bij BOL onderuit

ZOB op bezoek bij BOL onderuit

Uit bij BOL uit Broek op Langedijk heeft ZOB in de strijd om de onderste plaatsen een gevoelige nederlaag geleden. Tegen de 4 punten lager geklasseerde tegenstander heeft ZOB op de eerste twintig minuten na een zeer matige wedstrijd gespeeld. Het werd uiteindelijk 2-1 voor de thuisploeg.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Op het hobbelige en slecht bespeelbare veld zocht ZOB te veel de korte combinaties, en werd er veel balverlies geleden door individuele acties, die te vaak mis gingen op het slechte veld. De tegenstander ging veel beter om met de omstandigheden, liet zich vaak terugzakken op eigen helft, en was zeer gevaarlijk in de counter. ZOB was dan wel voetballend de betere ploeg, maar door de snelle counters speelde BOL met meer dreiging.

Trainer Mohad Zaoudi moest in deze belangrijke wedstrijd maar liefst vijf geblesseerde spelers missen, en moest nogal wat wijzigingen in zijn basiselftal aanbrengen. Toch begon ZOB uitstekend aan de wedstrijd en was in de eerste twintig minuten duidelijk de betere ploeg. Het eerste gevaar kwam dan ook van ZOB, gelegenheids-linksachter Wouter van Os stuurde met een fraaie pass Rowin Mol de diepte in, zijn inzet kon tot twee keer toe door de doelman van BOL gestopt worden. In de 16e minuut werd een corner van Nigel Schaasberg door Dave Ninteman op de bovenkant van de lat gekopt. De strijdwijze van BOL was al snel duidelijk, inzakken op de eigen helft en loeren op de snelle counter. Na die sterke beginfase van ZOB zakte het niveau van de wedstrijd, en was knap combineren op het moeilijk bespeelbare veld erg lastig. In de eerste helft werd er aan beide kanten veel slordig balverlies geleden, en waren er maar weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen.

Ook de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, een combinerend ZOB, en een BOL dat vaak gevaarlijk was met diepe ballen op de snelle spitsen. In de 54e minuut kwam BOL wat gelukkig op een 1-0 voorsprong. De snelle Timon Plak omspeelde zijn tegenstander en schoot hard in, de bal kwam vlak voor de handen van doelman Danny Been op een graspol en verdween over zijn handen in het doel. Een tegenvaller voor ZOB, dat wel bleef aandringen voor een beter resultaat, maar te vaak mislukten de combinaties en de individuele acties. Wat simpeler en directer spelen was op de hobbelige grasmat een betere optie geweest. In de 65e minuut stuurde centrale verdediger Mike van Koert Colin Coenderman de diepte in, maar zijn inzet kon door de doelman van BOL tot corner verwerkt worden. Twee minuten later kon een corner van Van Os maar net voor de lijn door een verdediger weggewerkt worden. Toch kwam ZOB verdiend op gelijke hoogte. In de 73e minuut draaide Stefan van Wonderen goed weg tussen twee verdedigers. Zijn inzet kon met de voet gered worden door de keeper van BOL, de terugspringende bal werd door de attente Colin Coenderman in het lege doel geschoten. Meteen na deze treffer scoorde BOL bijna de 2-1, maar de bal werd in kansrijke positie maar net naast gekopt.

Een paar minuten later werd Colin Coenderman de diepte ingestuurd. Hij kon alleen op de keeper af gaan, maar werd terug gevlagd voor buitenspel door de assistent-scheidsrechter van BOL. Er waren nog een paar minuten te gaan toen BOL opnieuw op voorsprong kwam. Een corner werd kort genomen. De voorzet kwam bij de paal en omdat de verdediging van ZOB niet ingreep, kon Dimaggio Senchi kan de 2-1 binnenwerken. In de slotfase deed ZOB er nog van alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar de verdediging van BOL wist stand te houden.

Door dit resultaat blijven de onderste ploegen dicht bij elkaar staan, en is de wedstrijd van zaterdag tegen Woudenberg weer een hele belangrijke voor ZOB. Woudenberg bezet op dit moment de dertiende plaats.

Verslag: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Send this to a friend