ZOB sluit eerste seizoenshelft af met nederlaag

In de thuiswedstrijd tegen Nunspeet heeft ZOB niet kunnen profiteren van het gelijke spel van koploper Montfoort tegen De Meern, Nunspeet wist met een 1-3 voorsprong huiswaarts te keren. ZOB had de gehele wedstrijd een licht overwicht, maar Nunspeet was efficiënter in het afmaken van kansen.

De trainers Schakel en Nectar konden niet beschikken over de geblesseerden Jerrold v d Eeckhout en Marko Pals, en ook Rowin Mol was door ziekte afwezig. In de achterste linie stonden nu Nigel Schaasberg en Dennis Pals opgesteld. ZOB speelde zeker niet slecht, maar was wat onwennig in de nieuwe samenstelling. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Nunspeet, de spits haalt uit in de zestienmeter maar doelman Tim v Duuren weet fraai redding te brengen. In de 13e minuut komt ZOB voor het eerst gevaarlijk door, een schot van Raphaelleo Baal wordt knap gestopt door de Nunspeet keeper. Een minuut later komt ZOB op voorsprong, spits Kid Ronday snelt vanaf de linkerkant langs de verdediging en scoort hard en laag in de verre hoek. ZOB is combinerend de betere ploeg, en Nunspeet is gevaarlijk in de counter. In de 29e minuut komt de tegenstander op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf de rechter zijkant wordt fraai over doelman Tim v Duuren in de kruising gekruld. Niet veel later redt de doelman fraai op een inzet van de rechterspits.

ZOB blijft de aanval zoeken, in de 31e minuut komt spits Kid Ronday in kansrijke positie, hij speelt de bal af maar deze kan door een verdediger weggewerkt worden. Vlak voor de wissel gaat een vrije trap van Dennis Pals maar net naast het doel. In de tweede helft zorgt ZOB voor het eerste gevaar voor het Nunspeet doel, een voorzet van Dennis Pals kan net niet door spits Kid Ronday binnen gekopt worden. In de 57e minuut wordt een vrije trap van Montfoort ingekopt, keeper Tim v Duuren weet de bal tot corner te verwerken. Niet veel later moet spits Kid Ronday het veld verlaten met een hamstringblessure en wordt vervangen door Jasper v d Kroon. In de 61e minuut is er een fout in de verdediging van ZOB, de spits profiteert dankbaar en scoort de 1-2. ZOB blijft de aanval zoeken maar de eindpass komt te vaak niet aan. In de 69e minuut is er een scrimmage voor het Nunspeet doel, maar de bal kan net niet afgewerkt worden.

Niet veel later scoort Nunspeet opnieuw uit een dood spelmoment, een vrije trap wordt hard en laag in de verre hoek geschoten en is de wedstrijd gespeeld. De Nunspeet spits krijgt in de 79e minuut een vrije kans maar Tim v Duuren weet de bal tot corner te verwerken. Vlak voor tijd gaat de net ingevallen Julian Mul goed door over de linkerkant maar ziet zijn inzet door een verdediger van de lijn gehaald worden. Door de nederlaag is ZOB zijn ongeslagen thuis status kwijt en zakt de ploeg in de competitie naar de 4e plaats. De ploeg heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug, en kan met vertrouwen kijken naar het vervolg van de competitie en met een goed gevoel de winterstop in gaan. Het is wel duidelijk dat in deze competitie er geen ploeg echt bovenuit steekt, en dat er niet zo maar gewonnen kan worden, daar voor zijn de verschillen onderling te klein en zijn de uitslagen moeilijk te voorspellen.

Tekst: Jan van der Molen