ZOB te sterk voor SDZ in oefenduel

In de voorbereiding op het seizoen troffen kersverse eersteklassers ZOB en SDZ elkaar dinsdag in een oefenduel. ZOB won het duel in Amsterdam met 0-3. Bij de thuisclub moesten een hoop nieuwe spelers ingepast worden, en zijn de verwachtingen hoog voor een seizoen in de 1e klasse zondag. Het eerste half uur was dan ook voor SDZ, dat met snelle combinaties de achterhoede van ZOB wilde verrassen. Er ging veel dreiging uit van SDZ, maar te vaak was de eindpass niet goed, en ZOB-doelman Bjorn Huisman hoefde niet al te vaak in actie komen.

Na het eerste half uur nam ZOB het initiatief over, en komt wel enige keren gevaarlijk door. Een kopbal van spits Kevin Grent, en een harde uithaal van Dennis Jansen worden door de goed keepende doelman van SDZ tot corner verwerkt. Het tempo waarmee SDZ begon aan de wedstrijd is geen 90 minuten vol te houden, en langzaam maar zeker werd ZOB de bovenliggende partij.

In de tweede helft is het ZOB dat nu beter combineert, en veel bewegende spelers heeft die het de SDZ achterhoede lastig maken. In de 60e minuut komt ZOB dan ook terecht op 0-1. Een strakke corner van Dennis Pals wordt door nieuwkomer Rowin Mol fraai ingekopt achter de kansloze SDZ doelman. SDZ dat in de eerste helft alles had gegeven, had in de tweede helft moeite met het combinatiespel van ZOB. In de 72eminuut gaat Nigel Schaasberg goed door aan de linkerkant, zijn hoge voorzet komt op maat bij de 2e paal, waar Colin Coenderman fraai de 0-2 binnenkopt.

ZOB blijft met veel dreiging naar voren spelen, en dat resulteerde in de 0-3. Dennis Jansen zet met een bekeken pass nieuwkomer Garyl Pinas alleen voor de keeper, en deze scoort beheerst de 0-3. Een knappe overwinning voor ZOB, waar de afwezige spelers uitstekend werden vervangen door andere selectiespelers. Trainer Mohad Zaoudi beschikt over een brede selectie, die de kwaliteiten bezit om goed mee te gaandraaien in de 1e Klasse. Zaterdag om 17:00 uur speelt ZOB de laatste poulewedstrijd voor de beker tegen SVW 27. De ploeg is na twee gewonnen wedstrijden al zeker van de volgende ronde.

Bron: Jan van der Molen