ZOB-trainer Mohad Zaoudi leeft met dubbel gevoel naar AFC-uit toe

Mohad Zaoudi staat aankomende zaterdag een belangrijke wedstrijd op bezoek bij AFC te wachten. De oefenmeester maakt met ZOB namelijk nog altijd een kleine kans op de periodetitel. Tegelijkertijd kan hij AFC, waarvan hij volgend seizoen de hoofdtrainer is, met zijn ploeg de das om doen.

De Amsterdamse vereniging is een wedstrijd voor het einde de hekkensluiter van de eerste klasse. Concurrenten Die Haghe en Zwaluwen ’30 staan beiden een punt boven AFC, waardoor nog alles voor de club mogelijk is. Daarvoor moet AFC het echter wel voor elkaar krijgen om ZOB van de drie punten af te houden, een scenario dat Zaoudi met zijn ploeg hoopt te voorkomen.

“Ik ontken zeker niet dat dit voor mij als trainer een lastige situatie is”, vertelt Zaoudi. Met 2 van de 3 clubs die strijden tegen degradatie heeft hij een band. “Bij Zwaluwen ’30 ben ik zes jaar lang trainer geweest, terwijl ik volgend seizoen bij AFC voor de groep sta. Het probleem van die clubs mag zaterdag echter niet mijn probleem worden. Ik ben de trainer van ZOB en moet er daarom alles aan doen om te winnen, ook als dat betekent dat AFC degradeert.”

ZOB is met dertig punten uit 25 wedstrijden veilig in de competitie, waardoor Zaoudi niet hoeft te vrezen voor een slechte afloop. “Tegelijkertijd zijn mijn spelers absolute winnaars die zaterdag hun best zullen doen om de overwinning te behalen en daarmee zullen proberen om ten koste van Honselersdijk en VELO de periodetitel te pakken. Dan zouden we nog een mooi toetje van het seizoen krijgen.”

Zaoudi kijkt terug op een zwaar seizoen met ZOB, waarin hij als hoofdtrainer plotseling met andere zaken te maken kreeg. “Wij speelden onze eerste wedstrijd tegen BOL, maar dat lijkt alweer twee jaar geleden te zijn. Door het coronavirus wilden sommige jongens stoppen, terwijl anderen problemen hadden met hun motivatie. Zo ontwikkel je jezelf als een people manager. Hoewel het zwaar was, heb ik ook ongelooflijk veel geleerd van het jaar.”

Mocht ZOB aankomende zaterdag winnen dan betekent het dat Zaoudi na de zomer met AFC in de tweede klasse aan de slag gaat. “Natuurlijk start ik met de jonge lichting die we krijgen het liefst in de eerste klasse, maar anders gaan we ons best doen om te promoveren. Het is zaterdag wat mij betreft heel simpel: moge de beste winnen! En met ZOB hopen we dat wij dat zijn.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB