Home / slideshow / ZOB-trainer Zaoudi vertrekt na zes seizoenen naar AFC

ZOB-trainer Zaoudi vertrekt na zes seizoenen naar AFC

Mohad Zaoudi vertrekt na het huidige seizoen bij ZOB. De oefenmeester gaat een nieuwe uitdaging aan bij zijn oude club AFC waar hij de opvolger is van Benno Nihom.

De Amsterdamse vereniging maakte begin december bekend dat Nihom doorschuift naar AFC 1, waardoor een vacature vrijkwam bij de club. De vereniging besloot contact te zoeken met Zaoudi die de laatste zes seizoenen uitstekend werk afleverde bij ZOB. Hoewel de trainer bij ZOB kon blijven, besloot hij om met AFC in gesprek te gaan. “Het is een club waar ik een groot gedeelte van mijn leven rondloop. Waar de kans als een verrassing kwam, voelde ik direct enthousiasme voor deze uitdaging.”

Zaoudi is al 22 jaar lid van AFC, terwijl hij zes jaar lang in het eerste team rondliep. Toen hij stopte met voetbal, schoof hij door als assistent van Ton du Chatinier. Bij zijn leermeester ontwikkelde hij zichzelf in zijn nieuwe rol en lukte het hem om zijn trainerspapieren te halen. Naast zijn assistentschap was Zaoudi eveneens als trainer in de jeugdafdeling te vinden. “In die tijd stond vrijwel elke speler van het eerste team voor een spelersgroep in de jeugd. Dat verstevigde de binding in de club. Toevallig trainde ik destijds Benno ook, die ik nu dus opvolg.”

Het was voor Zaoudi een lastige keuze om te nemen. Bij ZOB had hij het uitstekend naar zijn zin en voelde hij een goede klik met de spelersgroep. “Ik ben een jongen uit Purmerend die op de Koemarkt is geboren en voel me meer dan thuis bij ZOB. Het is een warme en gezellige club. Bovendien loop ik hier al van jongs af aan rond, waardoor ik veel mensen in deze prachtige vereniging ken. Het was daarom lastig om bij deze unieke club te vertrekken, maar soms moet je moeilijke keuzes maken.”

De hoofdtrainer krijgt aankomend seizoen de taak om met de Zaterdag 1 zo goed mogelijk in de eerste klasse te presteren. Daarbij krijgt Zaoudi een belangrijke taak mee van de club. “AFC beschikt over een sterk Onder 21-team, waardoor verschillende jeugdspelers gaan doorschuiven naar de Zaterdag 1. Het is aan mij om hen te blijven ontwikkelen, zodat ze de komende jaren klaar zijn om in de Tweede Divisie mee te doen. Dat lijkt me een prachtige uitdaging om aan te gaan. Tegelijkertijd is het mijn taak om met de spelersgroep een mooi seizoen neer te zetten.”

Het betekent dat Zaoudi aan het einde van het seizoen na zes jaar afscheid neemt van zijn oude club. “Het hoogtepunt was zeker de promotie naar de eerste klasse. Dat was al zolang niet meer gebeurd, dat mensen spontaan begonnen te huilen. Wat dat betreft is iedereen nog altijd blij met me bij ZOB. Ze noemden me daar wel eens de Arsène Wenger van de club. Dat gaat niet meer lukken, maar ik sluit niet uit dat ik over een paar jaar terugkom. Ik ben ZOB namelijk zeer dankbaar voor de afgelopen jaren.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB
Send this to a friend