Home / Zaterdag 1a / ZOB verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

ZOB verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

ZOB heeft ook in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen overtuigen. De ploeg had nog een kans op de 3e periode, maar kon tegen de gasten uit Broek op Langendijk niet echt in de wedstrijd komen. Vlak na de wissel had ZOB op gelijke hoogte moeten komen, en bij een 0-2 achterstand werd er ook nog een strafschop gemist. De gehele wedstrijd had BOL een licht overwicht, en viel op de uitslag weinig af te dingen.
Yassin_in_actie.JPG

Trainer Mohad Zaoudi miste twee spelers die op vakantie waren, en dat was tekenend voor het hele seizoen waarin te vaak spelers afwezig waren om een goed ingespeeld team te krijgen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, met een licht overwicht voor BOL. In de 17e minuut is het eerste gevaar voor het doel van ZOB, de spits komt gevaarlijk door maar zijn inzet gaat maar net naast het doel. BOL combineerde wat beter dan ZOB, en kon vaak makkelijk onder de druk van ZOB vandaan voetballen. In de 30e minuut redt doelman Tim v Duuren met de voet op een lage inzet van een aanvaller van BOL. In de 42e minuut ziet aanvaller Yassin El Yaakoubi de doelman van BOL te ver voor zijn doel staan, zijn bekeken lob komt boven op de lat achter de kansloze keeper. Vlak voor rust komt BOL op voorsprong. Daniel Vos profiteert van weifelend optreden in de achterhoede van ZOB, en scoort via doelman Tim v Duuren de 0-1.
Rowin_werkt_weg.JPG

Meteen na rust had ZOB op gelijke hoogte moeten komen. Vanaf de aftrap gaat Dennis Jansen goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt gemist door spits Kid Ronday, en de afvallende bal wordt in kansrijke positie door Yassin El Yaakoubi over het doel geschoten. In de 55e minuut is er een vrije schietkans voor BOL, maar de bal wordt net naast geschoten. In de 66e minuut soleert Timon Plak wel erg makkelijk door de ZOB defensie en kan simpel de 0-2 scoren. ZOB speelt zonder overtuiging maar kreeg toch genoeg mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. In de 70e minuut snelt Jasper v d Kroon langs de zijlijn, zijn voorzet komt bij Dennis Jansen die in kansrijke positie over schiet. Niet veel later stuurt Dave Ninteman Jasper v d Kroon de diepte in, zijn schot wordt door de doelman tot corner verwerkt.
Jerry_in_actie.jpg

In de 76e minuut had ZOB de aansluitingstreffer moeten maken. Dennis Jansen wordt neergelegd n het strafschopgebied. De toegekende strafschop wordt door de doelman van BOL gestopt. In het restant van de wedstrijd kunnen beide ploegen niet echt gevaarlijk meer worden, en heeft ZOB opnieuw in een thuiswedstrijd een nederlaag geleden. De ploeg haalt deze competitie de meeste punten in uitwedstrijden, en heeft thuis te veel moeite om tot winst te komen. Door de resultaten van de concurrentie om de onderste plaatsen staat ZOB nu op de veilige vierde plek van onder en kan niet meer achterhaald worden. Zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie tegen AFC uit Amsterdam, en deze ploeg is nog volop in de strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB
Send this to a friend