fbpx
Home / Zaterdag 1a / ZOB verliest ook tweede duel

ZOB verliest ook tweede duel

ZOB heeft ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse verloren. Vorige week werd verloren van Zwaluwen ‘30, nu was Roda 46 met 0-2 te sterk. En net als vorige week tegen Zwaluwen 30 had ZOB in de eerste helft afstand moeten nemen, maar de kansen werden niet benut, en er werd zelfs een strafschop gemist.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 1a

In de tweede helft brak dat de ploeg op, en liep Roda 46 uit naar een 0-2 overwinning. Na de goede voorbereiding heeft de ploeg van trainer Mohad Zaoudi moeite om het juiste ritme te pakken te krijgen, en moet de overtuiging weer terugkomen in de ploeg om goed mee te doen in de eerste klasse.

In de eerste helft lag het initiatief bij ZOB, dat ook de beste kansen kreeg. Een voorzet van Rowin Mol wordt losgelaten door de doelman van Roda 46. De ingekomen Dennis Jansen schoot via de keeper net naast. In de 20e minuut ging Rowin Mol goed door en werd in het strafschopgebied vastgehouden door een Roda 46 verdediger. De toegekende strafschop werd door spits Kevin Grent via de binnenkant van de paal en het hoofd van de doelman gemist. ZOB was in de eerste helft de bovenliggende partij, en had gezien de mogelijkheden op voorsprong moeten komen, maar liet dat dus na.

In de tweede helft stond Roda 46 verdedigend beter, en speelde de strijd zich vooral af op het middenveld. Toch wist ZOB er af en toe door te komen. Zo werd Rowin Mol goed vrijgespeeld door Dennis Jansen, maar zijn inzet ging net naast het doel. Maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Nigel van Zelst werd de diepte ingestuurd en maakte oog in oog met Danny Been de 0-1. Een paar minuten later was Kevin Grent dicht bij de gelijkmaker, maar de voorzet van Colin Coenderman was net te scherp.

Na een verre uittrap wist Roda 46 de voorsprong te verdubbelen. De uittrap werd door de verdediging van ZOB niet goed beoordeeld en zo maakte Nigel van Zelst zijn tweede van de middag.

Ondanks de slechte start qua punten hoeft ZOB niet te wanhopen, gezien het vertoonde spel. Volgende week treft het koploper FC Breukelen.

Send this to a friend