Home / Algemeen / ZOB verrast met winst bij runner-up Nootdorp

ZOB verrast met winst bij runner-up Nootdorp

Uit tegen het op de tweede plaats staande Nootdorp heeft ZOB een uitstekende 0-4 overwinning behaald. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, en ook in het begin van de tweede helft ging de strijd gelijk op en had ZOB over geluk niet te klagen dat twee grote kansen van Nootdorp niet benut werden.

Nadat Le-Shwan Lisse rood had gekregen vanwege een slaande beweging sloeg de vlam in de pan en werd de wedstrijd even gestaakt. Daarna begon ZOB te scoren en werd het 0-4.

Trainer Mohad Zaoudi miste spits Kid Ronday vanwege een blessure en Lester Aarsman zat een schorsing uit. In de beginfase tastten beide ploegen elkaar af en kwam in de 15e minuut het eerste gevaar van ZOB. Een voorzet van Dennis Jansen kwam spits Colin Coenderman. Hij scoorde fraai, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. In de eerste helft was er weinig gevaar voor beide doelen. Vlak voor de wissel kwam Nootdorp gevaarlijk door over de rechterkant. De bal werd in kansrijke positie hoog over het doel geschoten.

In de tweede helft begon ZOB sterk. ZOB stond verdedigend goed, al had het bij twee momenten van Nootdorp geluk dat er niet gescoord werd. Eerst werd er uit een scrimmage maar net naast geschoten, en niet veel later kopte de spits geheel vrijstaand in, maar deze inzet werd op miraculeuze wijze door doelman Tim van Duuren tot corner verwerkt. ZOB speelde met wat meer dreiging in de tweede helft, een voorzet van Colin Coenderman wordt door Yassin El Yaakoubi maar net naast geschoten, en niet veel later stopt de doelman van Nootdorp een afstandsschot van Dennis Jansen. Yassin El Yaakoubi moet er af met een blessure en wordt vervangen door Jasper van der Kroon. De jonge aanvaller was meteen gevaarlijk maar zijn afstandsschot gaat net over het doel.

Na de rode kaart van Le-Shwan Lisse en afkoelingsperiode kantelde het duel. In het vervolg van de wedstrijd profiteerde ZOB optimaal van de man meer situatie en kwam Nootdorp niet meer in zijn spel. Jasper van der Kroon werd de diepte ingestuurd maar teruggefloten voor buitenspel. Even later speelde Dennis Jansen zich knap vrij, zijn steekbal komt bij Van der Kroon, die de bal hard en hoog achter de kansloze Nootdorp doelman schoot. ZOB is nu duidelijk de bovenliggende partij en komt al snel op 0-2. Een zeer fraai dieptebal van Marko Pals op Dennis Jansen die alleen voor de keeper hard en laag de 0-2 scoort. Vanaf dat moment speelde ZOB een gewonnen wedstrijd en kwam Nootdorp niet meer gevaarlijk door.

In de slotfase wist ZOB nog twee keer te scoren. Eerst ging linksachter Rowin Mol goed door over de linkerkant, zijn voorzet was op maat voor Dennis Jansen, die hard en laag zijn tweede treffer scoorde. Aan het einde van de wedstrijd redde de doelman tot twee keer toe, maar is kansloos op de inzet van Stefan van Wonderen die op aangeven van Jansen de bal laag en hard achter de kansloze doelman schoot.

Tekst: Jan van der Molen

Foto: José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB