ZOB verspeelt twee punten tegen Zwaluwen ’30

In de strijd om de onderste plaatsen heeft ZOB tegen concurrent Zwaluwen ’30 belangrijke punten verspeeld. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Na de nederlaag van vorige week tegen Honselersdijk, leek de ploeg zich goed te herpakken en op weg naar een 3-2 overwinning. Zwaluwen ’30 wist echter vlak voor tijd de gelijkmaker te maken en hier schoten beide ploegen weinig mee op, gezien de andere uitslagen in de competitie.

In de beginfase speelden beide ploegen voorzichtig en zakte Zwaluwen ’30 wat in. Het liet ZOB komen, maar was gevaarlijk in de counter en uit dode spelmomenten. In de 19e minuut kwamen de bezoekers gevaarlijk door over de rechterkant. De spits kwam alleen voor doelman Tim van Duuren, maar die wist met de voet redding te brengen. Even later was daar toch de 0-1. Een vrije trap werd achter de verdediging gelegd op de inkomende Jerven Devid, die doelman Van Duuren kansloos liet.

Een tegenvaller voor ZOB, maar de ploeg herstelde de achterstand snel. Twee minuten na de treffer stuurde Yassin El Yaakoubi Dennis Jansen de diepte in. Zijn voorzet kwam op maat bij de inkomende Colin Coenderman, die de gelijkmaker binnen schoot. ZOB had een licht overwicht, maar moest uitkijken voor de counter en dode spelmomenten van Zwaluwen ’30. In de 31e minuut kwam ZOB verdiend op voorsprong. Verdediger Rowin Mol zette de aanval zelf op, ging goed door over de linkerkant en zette voor. Dennis Jansen kon vervolgens met een fraaie volley scoren. ZOB had daarna verder afstand moeten nemen, maar liet Zwaluwen ’30 voor rust weer op gelijke hoogte komen. Wederom via Devid.

In de tweede helft was het eerste gevaar van ZOB. El Yaakoubi en Jansen waren beiden gevaarlijk. Zo’n twintig minuten voor tijd wist de thuisploeg weer op voorsprong te komen. Een vrije trap van Dennis Pals kwam bij Coenderman terecht, die zijn tweede goal maakte. Zo leek ZOB onderweg naar een belangrijke zege, maar een paar minuten voor tijd valt toch de 3-3. Eerst kan Mol de bal nog van de lijn koppen, maar uit de daarop volgende corner maakt Calvin de Boer de 3-3.

Zo schiet ZOB eigenlijk niets op en blijft het de rode lantaarndrager. Volgende week wacht met Argon een pittige tegenstander. De ploeg uit Mijdrecht staat derde. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 1a

Tekst: Jan van der Molen