ZOB weet overtal tegen VELO niet te benutten

In de thuiswedstrijd tegen VELO uit Wateringen heeft ZOB onnodig punten laten liggen. De gasten speelden vanaf de 62e minuut met 10 man, maar ZOB was niet bij machte om hier van te profiteren.

Trainer Mohad Zaoudi moest het zaterdag doen zonder de geblesseerde Stefan van Wonderen. Ook Kid Ronday, die vorige week nog scoorde tegen zijn oude ploeg Monnickendam, was niet fit om te starten. Hij was de hele week ziek geweest en zat op de bank.

Halverwege de eerste helft was het ZOB dat op voorsprong kwam. Dennis Pals stuurde Colin Coenderman goed diep. Coenderman legde de bal vervolgens af op de ingelopen Nigel Schaasberg, die de 1-0 binnen werkte. Toch was ook VELO zo nu en dan gevaarlijk, maar het wist in de eerste helft niet te scoren.

Na ruim een uur spelen kwam ZOB zoals gezegd met een man meer te staan. Yassin El Yaakoubi werd diepgestuurd door Coenderman, passeerde zijn tegenstander en werd vervolgens neergehaald. Een doorgebroken speler, zo was het oordeel van de scheidsrechter en rood voor VELO dus. Toch kwam juist toen de ploeg uit Wateringen op gelijke hoogte. Een misverstand achterin bij ZOB leidde de 1-1 in. ZOB deed te weinig met het overtal en kwam via een aantal kansjes voor El Yaakoubi niet tot scoren. Aan de andere kant moest het vlak voor tijd nog oppassen met een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Danny Been wist de inzet te stoppen en zo nog een punt te redden voor ZOB.

Volgende week gaat ZOB op bezoek bij Valken ’68, dat na vier duels ook op vijf punten staat. De andere duels en uitslagen in Zaterdag 1a bekijk je hier.

Verslag: Jan van der Molen