ZOB wint belangrijk duel van Woudenberg

In de strijd om de onderste plaatsen heeft ZOB thuis tegen Woudenberg een hele belangrijke overwinning behaald. De ploeg uit de gelijknamige plaats had maar drie punten minder in de competitie, voor beide ploegen zat er dus behoorlijk veel druk op de wedstrijd. ZOB won uiteindelijk met 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

De eerste helft was dan ook zeer matig, veel onnodig balverlies aan beide kanten en maar weinig gevaar voor beide doelen. ZOB speelde de eerste helft slordig, de organisatie klopte niet omdat er te veel spelers uit hun posities liepen, en er te veel balverlies werd geleden. De tweede helft was dit beter verzorgd bij ZOB, dat dan ook de bovenliggende partij werd.

Trainer Mohad Zaoudi kan nog steeds niet beschikken over een fitte selectie en mist nog te veel spelers uit de basis. In de eerste helft was duidelijk te zien dat het een duel was om de onderste plaatsen, vaak kwam bij beide ploegen de eindpass niet aan, en was het veldspel aan beide kanten erg rommelig. Pas in de 21e minuut kon ZOB voor het eerst gevaarlijk worden, een afstandsschot van Colin Coenderman kon door de doelman van Woudenberg met veel moeite over de lat gewerkt worden. In de 27e minuut had ZOB het nodige geluk. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam bij de geheel vrijstaande spits, die alleen voor doelman Danny Been de bal totaal verkeerd raakt. Beide ploegen konden niet echt gevaarlijk worden voor beide doelen. In de 43e minuut ging Dennis Jansen goed door over de linkerkant, zijn voorzet werd door Dave Ninteman maar net naast gekopt. De 0-0 ruststand was dan ook een terecht tussenstand van de zeer matige wedstrijd.

In de tweede helft stonden de spelers van coach Mohad Zaoudi beter en werd ZOB duidelijke de betere ploeg. Het eerste gevaar kwam echter van Woudenberg. Een afstandsschot werd knap gestopt door keeper Danny Been. Een minuut later ging Stefan van Wonderen op snelheid door, hij legde de bal terug op Dennis Jansen. Jansen kreeg de bal niet goed onder controle en de kans was verkeken. In de 56e minuut kopte centrale verdediger Mike van Koert een corner van Van Wonderen maar net over het doel. ZOB was nu duidelijk beter en kwam in de 59e minuut dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Rowin Mol ging op snelheid het strafschopgebied in. Vanaf de achterlijn legde hij de bal goed terug op de inkomende Dennis Jansen die met een harde schuiver de doelman van Woudenberg kansloos liet. Zonder tot groots voetbal te komen bleef ZOB wel de bovenliggende partij. In de 71e minuut kwam Woudenberg over de linkerkant gevaarlijk door, de spits schiet de voorzet echter hoog over.

Een kwartier voor tijd een snelle combinatie tussen Van Wonderen en Jansen. Laatstgenoemde liet met een hard schot via een verdediger de keeper kansloos en scoorde daarmee zijn tweede treffer van de middag. In de slotfase werd ZOB nog een keer gevaarlijk, toen Mol zich knap vrij speelde. Zijn voorzet kwam bij Danny Streekstra, die zijn inzet gestopt zag worden. Daarna kwam Woudenberg nog op 2-1. Een combinatie door het centrum kon heel gemakkelijk afgemaakt worden door spits Emmanuel Makonga. De slotfase werd daardoor nog even spannend, maar ZOB bleef overeind.

Verslag: Jan van der Molen