ZOB wint van Hoofddorp in cruciaal duel

In de strijd tegen het ontlopen van de nacompetitie heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door in een spannende wedstrijd met 3-2 te winnen van Hoofddorp. De tegenstander uit Hoofddorp was bezig aan een uitstekende opmars in de competitie; de laatste zes wedstrijden werden gewonnen, en vooral de 0-5 bij De Dijk vorige week was een uitstekend resultaat. De ploeg klom daarmee uit de degradatiezone en was tot op drie punten van ZOB gekomen en speelt bovenin mee in de tweede periode. De belangen vooraf waren dus duidelijk, Hoofddorp speelt voor zijn laatste kans om aan de nacompetitie te ontkomen en de tweede periode te pakken, en ZOB kan een grote stap zetten om zich veilig te spelen.

Licht overwicht

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van ZOB; Luca Kouwenberg stuurt Raphaelleo Baal alleen op de doelman van Hoofddorp af, in kansrijke positie schiet ‘Raffie’ de bal over het doel. Beide ploegen spelen in de beginfase voorzichtig en op balbezit zonder gevaarlijk te worden voor het doel. Hoofddorp beschikt over twee bewegelijke en gevaarlijke spitsen die de verdediging van ZOB veel werk bezorgden. In de eerste helft is Hoofddorp de bovenliggende partij, en komt in de 26e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong. Een schot vanaf de zestienmeter komt op de lat boven de kansloze Huub Schuurman, en de rebound wordt door spits Stanley van Assem in het doel gekopt. Niet veel later is Hoofddorp opnieuw gevaarlijk, een corner wordt bij de tweede paal door Nick Klene van de doellijn gewerkt. In de 34e minuut komt Hoofddorp wat gelukkig op een 0-2 voorsprong. Bij de achterlijn wordt niet goed verdedigd door ZOB, de lage voorzet verdwijnt via het been van een verdediger in het doel. Hoofddorp heeft dan wel een licht overwicht, nog voor de rust zorgt ZOB voor de aansluitingstreffer. Een voorzet van Genairo Promes wordt door spits Kid Ronday fraai terug gekopt op de inkomende Luca Kouwenberg die de 1-2 scoort.

Weinig beweging

In de tweede helft is Hoofddorp meteen weer gevaarlijk, een voorzet wordt fraai ingekopt, maar terug gefloten voor het wegduwen van een verdediger. Niet veel later komt ZOB gevaarlijk door aan de andere kant, een voorzet van Kid Ronday wordt door de geheel vrijstaande Luca Kouwenberg tegen de doelman aangeschoten. In de 58e minuut wordt de verdediging van ZOB uitgespeeld, in kansrijke positie schiet de spits de bal maar net over het doel. Bij ZOB is er te weinig beweging zonder bal en lopen daardoor de combinaties niet. In de 64e minuut heeft ZOB geluk, Hoofddorp combineert door de verdediging, en vanuit een kansrijke positie schiet de spits de bal op de paal. In de tweede helft krijgt ZOB wat meer vat op de wedstrijd, en is er meer dreiging richting het doel van Hoofddorp, dat na de aansluitingstreffer met minder vertrouwen speelt. In de 74e minuut komt Nick Klene gevaarlijk door over de rechterkant, zijn inzet belandt in het zijnet. De trainers Schakel en Nectar wisselen aanvallend en dat levert meteen succes op. De net ingevallen Colin Coenderman passeert zijn tegenstander en wordt neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter legt de bal terecht op de stip. De toegekende strafschop wordt feilloos benut door Dennis Pals: 2-2.

Winnende treffer

In de slotfase speelt ZOB met meer dreiging richting het doel van Hoofddorp, en is het weer Colin Coenderman die voor gevaar zorgt. Colin gaat de diepte in, kapt zijn tegenstander uit en schiet de bal over de doelman in het doel waar een verdediger de bal van de doellijn weet te koppen. Net als het publiek denkt dat de wedstrijd eindigt in een terecht gelijkspel slaat ZOB ver in blessuretijd alsnog toe. Colin Coenderman gaat goed door over de rechterkant en zijn wegdraaiende voorzet wordt door de inkomende Kid Ronday fraai binnen geschoten: 2-2. Een voor velen niet meer verwachtte treffer die ZOB hele belangrijke punten oplevert.

Door de nederlaag gaat Hoofddorp de nacompetitie in om degradatie te ontlopen, en voor ZOB kan er in de laatste competitieronde nog van alles gebeuren in deze spannende en knotsgekke competitie. De laatste competitiewedstrijd is uit bij Vitesse 22, en om de nacompetitie zeker te ontlopen is winst noodzakelijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Tekst: Jan van der Molen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)