Kid Ronday

ZOB’er Ronday genoot van treffer tegen oude club Monnickendam: “Heerlijk gevoel”

Kid Ronday maakte afgelopen zomer de overstap van Monnickendam naar ZOB. Afgelopen weekend ging Ronday met ZOB op bezoek bij zijn oude club voor een competitieduel, waarin hij scoorde en opzien baarde door de treffer te vieren met het kussen van het clublogo.

De voetballer zag het als een speciaal moment om tegen Monnickendam te spelen. “Toen de competitie-indeling deze zomer naar buiten kwam, keek ik natuurlijk als eerste wanneer Monnickendam-ZOB zou plaatsvinden”, vertelt Ronday. “Ik ben daar ooit begonnen en heb altijd een vorm gevoel gehad bij de club. Dan geeft het natuurlijk een heerlijk gevoel om te scoren, zeker na de 2-0 achterstand die we opliepen.” Na het maken van zijn doelpunt kuste hij het clublogo van ZOB. “Donderdag op de training zat ik te dollen met een teamgenoot. Hij vroeg wat ik ging doen als ik scoorde. Toen zei ik: ‘Gewoon het ZOB-logo kussen.’ Dat de reservebank van Monnickendam de eerste dertig minuten de gekste dingen naar mijn hoofd slingerde, maakte die keuze alleen maar eenvoudiger.”

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, waardoor ZOB met een punt huiswaarts keerde. De club staat met vier behaalde punten op de zevende plaats in de competitie. Over zijn eigen prestaties is Ronday vooralsnog gedeeltelijk tevreden. “Vanaf het begin ben ik goed opgevangen en zijn we een hecht team. Ik had tot aan het duel met BOL fysiek nog wat klachten aan mijn hamstring. Bovendien moest ik nog even wennen aan het team en andersom. Het allerbelangrijkste vind ik dat we leuk voetbal spelen en punten pakken. Daarnaast ben ik natuurlijk minder tevreden als ik in een wedstrijd niet scoor, maar daar ben ik spits voor.”

De aankomende weken neemt ZOB het op tegen VELO (thuis), Valken ’68 (uit) en Voorschoten ’97 (thuis). In die wedstrijden hoopt de club veel punten te grijpen. “We zijn in de eerste drie wedstrijden enorm slap begonnen en liepen daardoor steeds vanaf het begin achter de feiten aan. Dat is heel zonde, want het kost simpelweg teveel energie. Ik verwacht dat we de komende duels er vanaf het begin staan. Er zitten veel kwaliteiten in deze ploeg. Ik weet zeker dat die eruit gaan komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB